Νέες συνεργασίες επί ελληνικού εδάφους αναζητά η Saudi Telecom. Κι είναι έτοιμη να ακούσει για καινούργια projects.

Αρκεί να έχουν ενδιαφέρον. Η περίπτωση δεν είναι τυχαία, γι’ αυτό και «γίνονται δεκτές μόνο σοβαρές προσφορές».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την εταιρία που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, να κατασκευάσει το broadband καλώδιο μεταφοράς δεδομένων, από τον Κόλπο στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Προσθήκες

Θα έχει ενδιαφέρον η αναπροσαρμογή, σε διοικητικό επίπεδο, της Alpha Bank. Υπό την έννοια ότι προετοιμάζεται η ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας. Τουλάχιστον, αυτή είναι η φιλοδοξία στους επάνω ορόφους του μεγάρου της οδού Σταδίου.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιχειρείται.

Στο ‘Αγιο ‘Ορος

Πού αλλού θέλει να πάει προσεχώς ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα; Στο ‘Αγιο ‘Ορος. Κι έχει ζητήσει από το επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου να του προγραμματίσει την επίσκεψη.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη του επίσκεψη, ως πρωθυπουργού, στον Αθω. Και θα πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη συγκυρία, από πολλές απόψεις.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να πάει – με την πρώτη ευκαιρία – και στο Κίεβο. Η πρόσκληση Ζελιένσκι είναι «ανοικτή».

Απειλή

Στη Λευκωσία θεωρείται περίπου δεδομένο: Οι δυνάμεις κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου θα επιχειρήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα να ανοίξουν μια ακόμα περιοχή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Αυτή τη φορά, παραθαλάσσια, εν όψει της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στο νησί.

Η αρχή έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν άνοιξε παρανόμως η πρώτη γειτονιά στα Βαρώσια.

Επέκταση

Συντηρητικό και κατά συνέπεια, ρεαλιστικό, κρίνεται το σχέδιο επέκτασης της γαλλικής Carrefour στην Ελλάδα. Προβλέπει δίκτυο 25 καταστημάτων, σε όλη την επικράτεια και σε μερικό βάθος χρόνου. Όχι «με τη μία».

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, θα πρόκειται για μικρά καταστήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις για μεσαία. Με το βάρος να δίνεται, ήδη, στις τουριστικές περιοχές.

Μήνυμα

Πώς ερμηνεύονται οι τελευταίες εσωκομματικές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα; Ως κινήσεις άμεσης διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ κι απόλυτης επιβολής του. Τόσο με την επιλογή του νέου προσώπου για τη θέση του γραμματέα, όσο κι από τη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει να κινείται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της Κουμουνδούρου και όχι με το βλέμμα στην τελική επίθεση για την επιστροφή στο Μαξίμου.

Ορόσημο

Αν όλα πάνε καλά και βάση του υφιστάμενου σχεδιασμού, τότε τον ερχόμενο Νοέμβριο θα εκδοθεί το πρώτο πόρισμα της ΕΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε καθεστώς μεταπρογραμματικής παρακολούθησης.

Ακούγεται λίγο βαρετό, αλλά πριν από τρία – τέσσερα χρόνια φάνταζε σχεδόν εξωπραγματικό…

Απειλή

Μαθαίνουμε ότι ένα σενάριο που επεξεργάζονται στο ελληνικό Πεντάγωνο έχει να κάνει με την αντίδραση τους στην περίπτωση που η Τουρκία παρεμποδίσει άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων! Εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας (πχ κάπου στο Αιγαίο…)

Στην επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στη Μαδρίτη, στις 28 – 30 Ιουνίου, θα κριθούν πολλά.

Μικρά – μικρά

  • Οι συμβολαιογράφοι δεν πρόκειται τελικώς «να κατεβάσουν τα μολύβια» μέσα στον Ιούνιο. Η πρόταση για απεργία τους δεν φαίνεται να περνά. Συνεπώς, ό,τι συμβόλαια είναι να υπογραφούν, θα υπογραφούν κανονικά.
  • Το εφοπλιστικό μοντέλο για τη φορολόγηση των ηλεκτροπαραγωγών φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Την ιδέα έριξαν οι ίδιοι, στο οικονομικό επιτελείο την εξετάζουν, αν και το ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να υιοθετηθεί. Για διάφορους λόγους.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories