O Βλαντίμιρ Πούτιν «χρησιμοποιεί την πείνα ως πολιτικό όπλο», ανέφερε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ τονίζοντας ότι «είναι ένα άλλο είδος εγκλήματος πολέμου πρέπει να πω, αυτό που συμβαίνει εκεί».
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επισήμανε ότι «η σημαντικότερη ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι οι ελλείψεις τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Πούτιν καταστρέφει σκόπιμα χώρους αποθήκευσης σιτηρών στην Ουκρανία. Προκαλεί υψηλότερες τιμές και ελλείψεις τροφίμων παγκοσμίως και εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική απειλούνται με πείνα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ























![«Κόκκινος» συναγερμός για φωτιά σε Αττική και Εύβοια [χάρτες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/FOTIA-1024x683-1.jpg)
















