Η Google ανακοίνωσε το Google Impact Challenge on Climate Innovation. Ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. δολαρίων που υλοποιείται σε συνεργασία με MKO και κοινωνικές οργανώσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της προσπάθειας ενάντια στη κλιματική αλλαγή και η αναζήτηση νέων ιδεών και λύσεων.

Διαβάστε επίσης: Επιχειρήσεις και κλίμα

Το παράδειγμα δίνει η ίδια η Google, έχοντας θέσει ως στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων της και της αλυσίδας λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων και των υλικών προϊόντων της, έως το 2030.

Προγράμματα της Google

Η ίδια εταιρεία έκανε ένα βήμα παραπάνω με τον φιλόδοξο στόχο να λειτουργεί 24/7 με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Πόλεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Environmental Insights Explorer, ώστε να έχουν καλύτερη επίγνωση των δεδομένων, μεταξύ άλλων, σχετικά με τους ρύπους τους, την προοπτική αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας και την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Οι πελάτες της  χρησιμοποιούν τα καινοτόμα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο Google Cloud, όπως το Carbon Footprint, το οποίο βοηθά τις εταιρείες να μετρήσουν με ακρίβεια το ανθρακικό τους αποτύπωμα που προέρχεται από τη χρήση του cloud. Επίσης, οι χρήστες της Google μπορούν να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, χάρη σε δεδομένα σχετικά με το ανθρακικό αποτύπωμα των ταξιδιών τους – βρίσκοντας για παράδειγμα στο Google Maps ποια πτήση έχει χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα ή ποια είναι η καλύτερη από άποψη εξοικονόμησης καυσίμων .

«Μέσα από το Google.org Impact Challenge on Climate Innovation στηρίζουμε ΜΚΟ και κοινωνικές οργανώσεις που αναδεικνύουν τη δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας στο πλαίσιο της κλιματικής καινοτομίας. Μέσα από το Google.org Fellowships λόγου χάρη, έξι projects θα λάβουν από 5 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, καθώς και προϊόντα και τεχνογνωσία από την Google. Τα κονδύλια αυτά θα επιταχύνουν τη συλλογή δεδομένων και τη δημιουργία νέων εργαλείων, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις, οι νομοθέτες, οι επαγγελματίες και οι πολίτες ώστε να φέρουμε μια θετική αλλαγή», επισημαίνεται.

Έξι προτάσεις

Φέτος, το Impact Challenge είναι βασισμένο στην επιτυχία που είχε στην Ευρώπη το 2020, το Impact Challenge on Climate του Google.org, καθώς και στο Sustainability Seed Fund του Google.org, ύψους 6 εκατ. δολαρίων, που λανσάραμε εντός του 2022 στην Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης