Στον κλάδο των δεξαμενοπλοίων επεκτείνεται η United Maritime Corporation, η spin off εταιρεία που δημιούργησε η Seanergy.

Η United Maritime προχώρησε στην αγορά τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, δύο Aframax μεταφοράς αργού πετρελαίου και δύο LR2 product tankers.  Η συνολική αξία της αγοράς για την United ανήλθε στα 79,5 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Δεξαμενόπλοια: Νέος ναυτιλιακός γίγαντας

Τα δύο Aframax δεξαμενόπλοια (crude tankers)  ναυπηγήθηκαν  το 2006 σε ναυπηγείο της Νότιας Κορέας και έχουν χωρητικότητα περίπου 114.000 dwt το κάθε ένα.  Τα δύο LR2  κατασκευάστηκαν το 2008 σε ναυπηγείο της Κίνας και έχουν χωρητικότητα περί τους 109.000 dwt το κάθε ένα. Η παράδοση τους στην United αναμένεται άμεσα.

Η αγορά αυτή έχει εξασφαλιστεί από υφιστάμενη χρηματοδοτική πηγή και  ίδια κεφάλαια.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη μας συναλλαγή στο χώρο των δεξαμενοπλοίων που αυξάνει τη μεταφορική δύναμη του στόλου της United στους 620.000 dwt περίπου. Η αξία αγοράς του στόλου ήταν ιδιαίτερα ελκυστική, ενώ η προοπτική του κλάδου των δεξαμενόπλοιων έχει ανοδική πορεία. Η τελευταία υποστηρίζεται τόσο από τη χαμηλή ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου, όσο και την σταθερά αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου.

»Παραμένουμε προσηλωμένοι στην δημιουργία μιας ισχυρής Εταιρείας με ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο σε κραταιούς τομείς της ναυτιλίας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους μετόχους μας.»

Υπενθυμίζεται ότι η United Maritime Corporation είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρία, η οποία με την παράδοση των νεοαποκτηθέντων πλοίων θα έχει ένα στόλο από 1 πλοίο ξηρού φορτίου capesize και 4 δεξαμενόπλοια, με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 617.014 dwt.

Η United Maritime Corporation είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «USEA».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά