Ένα ακόμα πλήγμα για την αγορά κρυπτονομισμάτων , την ώρα που οι τιμές τους καταρρέουν, αποτελεί η ανακοίνωση ότι ο αμερικανικός δανειστής Celsius Network κήρυξε πτώχευση.

Η Celsius με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ κατέγραψε εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις σε ενοποιημένη βάση από 1 δισεκατομμύριο έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με  το Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε  επίσης – Προστασία από τους πιστωτές του στις ΗΠΑ αναζητά γνωστό hedge fund

Άνθιση και πτώση

Οι δανειστές crypto σημείωσαν άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, προσελκύοντας καταθέτες με υψηλά επιτόκια και εύκολη πρόσβαση σε δάνεια που σπάνια προσφέρονται από τις παραδοσιακές τράπεζες. Ωστόσο, υποχώρησαν τους τελευταίους μήνες μετά από τη βουτιά των τιμών των κρυπτονομισμάτων και την κατάρρευση του σημαντικού token TerraUSD τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Το χειρότερο τρίμηνο της δεκαετίας

Ένας άλλος δανειστής κρυπτονομισμάτων η Voyager Digital Ltd είχε κηρύξει πτώχευση στις 6 Ιουλίου μετά την αναστολή των αναλήψεων και των καταθέσεων.

Η εταιρεία έχει 167 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, τα οποία θα παρέχουν ρευστότητα για την υποστήριξη ορισμένων εργασιών κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Η Celsius πάγωσε τις αναλήψεις και τις μεταφορές τον περασμένο μήνα, επικαλούμενη «ακραίες» συνθήκες της αγοράς, αφήνοντας τους 1,7 εκατομμύρια πελάτες της να μην μπορούν να εξαργυρώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτό ώθησε τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές των κινητών αξιών στο Νιου Τζέρσεϊ, το Τέξας και την Ουάσιγκτον να διερευνήσουν την απόφαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News