Η Celsius Network, ο δανειστής κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας τον τελευταίο καιρό, υπέβαλε εθελοντικά αίτηση «Chapter 11» για προστασία πτώχευσής της στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Τετάρτη.

Η σημερινή κατάθεση ακολουθεί τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση της Celsius τον περασμένο μήνα να διακόψει τις αναλήψεις, τις ανταλλαγές και τις μεταφορές στην πλατφόρμα της για να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές της και να προστατεύσει τους πελάτες της. Χωρίς αυτήν την παύση, η επιτάχυνση των αναλήψεων θα επέτρεπε σε ορισμένους πελάτες -αυτούς που έδρασαν πρώτοι- να πληρωθούν πλήρως, ενώ οι υπόλοιποι θα έμεναν πίσω να περιμένουν την Celsius να συλλέξει αξία από μη ρευστοποιήσιμες ή πιο μακροπρόθεσμες δραστηριότητες ανάπτυξης περιουσιακών στοιχείων πριν μπορέσουν να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους.

Πριν την παραπάνω ανακοίνωση, η εταιρεία είχε μόλις καταβάλει 50 εκατομμύρια δολάρια στην Compound νωρίς την Τετάρτη και διεκδίκησε 10.000 wrapped bitcoin (wBTC), ένα bitcoin-replica token αναβαθμισμένο για την αλυσίδα μπλοκ Ethereum. Το μερίδιο σε wBTC αξίζει περίπου 195 εκατομμύρια δολάρια στις τρέχουσες τιμές.

Η Celsius αναφέρει ότι διαθέτει 167 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, αρκετά για να υποστηρίξει ορισμένες λειτουργίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσής της, ενώ έχει καταθέσει αιτήσεις στο δικαστήριο για να της επιτραπεί να συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά», ώστε να μπορεί να πληρώνει τους εργαζομένους και να συνεχίσει τις παροχές. Ωστόσο, δεν ζητά την άδεια να επιτρέψει τις αναλήψεις πελατών αυτή τη στιγμή – οι απαιτήσεις αυτές θα αντιμετωπιστούν μέσω της διαδικασίας του «Chapter 11».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News