Την έξοδο της από τη βρετανική αγορά φαίνεται πως μελετά η Starbucks Corp, σταθμίζοντας την πίεση που δέχονται τα καταστήματα της στη χώρα από ολοένα αυξανόμενο αριθμό ανταγωνιστών. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμα τους οι βρετανικοί Times, σε ένα διάστημα που η εταιρεία αναζητά και νέο CEO.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η αμερικανική αλυσίδα καφέ προσέγγισε την αμερικανική επενδυτική Houlihan Lokey Inc. ζητώντας της να διερευνήσει την ύπαρξη ενδιαφέροντος για την πώληση των δραστηριοτήτων της στη Βρετανία, καθώς εκτιμά πως ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από έτερες φίρμες όπως τα Pret A Manger, η Tim Hortons και η αλυσίδα Costa καθιστούν ασύμφορη την παραμονή της στη συγκεκριμένη αγορά.

Διαβάστε επίσης: Starbucks: “Ρήτρα” μη συνδικαλισμού για τις αυξήσεις στους μισθούς 

Η Starbucks αριθμεί πάνω από 1.000 καταστήματα καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ απασχολεί πάνω από 4.000 υπαλλήλους.

Οι Times επισημαίνουν πως η αμερικανική εταιρεία δεν έχει κινήσει επισήμως τις διαδικασίες για την πώληση των δραστηριοτήτων της και στο μεταξύ θα συνεχίσει να εξετάζει και να εκτιμά τις στρατηγικές επιλογές της.

Θυμίζουμε πως η χρονιά δεν έχει κυλήσει καλά για την αλυσίδα που αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της και κινήθηκε κάτω από τους οικονομικούς στόχους το τελευταίο τρίμηνο, έχοντας επηρεαστεί από τις αρνητικές επιδόσεις της στην κινεζική αγορά λόγω των νέων lockdown στη χώρα.

Μάλιστα, την εποχή αυτή αναζητά και νέο CEO, καθώς ο Κέβιν Τζόνσον συνταξιοδοτήθηκε το Μάρτιο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Χάουαρντ Σουλτς να έχει αναλάβει προσωρινά χρέη CEO.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή