Ανήλικους εργάτες κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai σε θυγατρική της εταιρεία η οποία προμηθεύει ανταλλακτικά για τη γραμμή συναρμολόγησης στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, ανήλικοι εργαζόμενοι, σε ορισμένες περιπτώσεις ηλικίας έως και 12 ετών, εργάστηκαν πρόσφατα σε εργοστάσιο συγκόλλησης μετάλλων που λειτουργεί από την SMART Alabama LLC. Η SMART, η οποία έχει καταχωριστεί από τη Hyundai στις εταιρικές δηλώσεις ως μονάδα πλειοψηφικής ιδιοκτησίας, προμηθεύει ανταλλακτικά για μερικά από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα και SUV που κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία στο Μοντγκόμερι, το εργοστάσιο συναρμολόγησης-ναυαρχίδα της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Hyundai: Επένδυση 10 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ έως το 2025

Η απάντηση της Hyundai

Σε δήλωση της η Hyundai μετά την πρώτη δημοσίευση των πορισμάτων του Reuters την Παρασκευή, τονίζει ότι «δεν ανέχεται παράνομες πρακτικές απασχόλησης σε καμία εταιρική της οντότητα», προσθέτοντας ότι «έχουμε πολιτικές και διαδικασίες που απαιτούν συμμόρφωση με όλες τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές νομοθεσίες». Ωστόσο δεν σχολίασε περαιτέρω τις σχετικές αποκαλύψεις του Reuters.

Η SMART, σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, τόνισε ότι ακολουθεί τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς νόμους και «αρνείται κάθε ισχυρισμό ότι εν γνώσει της απασχολούσε οποιονδήποτε δεν πληροί τις προϋποθέσεις για απασχόληση». Η εταιρεία είπε ότι βασίζεται σε γραφεία προσωρινής εργασίας για την πλήρωση θέσεων εργασίας και αναμένει ότι «αυτές οι εταιρείες θα ακολουθήσουν το νόμο για την πρόσληψη και την τοποθέτηση εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της».

Διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητο: Τρίτη η Ελλάδα στην Ευρώπη στην καθημερινή χρήση παρά το υψηλό κόστος καυσίμων

Το Reuters πληροφορήθηκε για τους ανήλικους εργάτες στον προμηθευτή της Hyundai μετά τη σύντομη εξαφάνιση τον Φεβρουάριο ενός παιδιού μετανάστη από τη Γουατεμάλα από το σπίτι της οικογένειάς του στην Αλαμπάμα.

Το κορίτσι, που γίνεται 14 ετών αυτόν τον μήνα, και τα δύο αδέρφια της, ηλικίας 12 και 15 ετών, εργάζονταν όλοι στο εργοστάσιο νωρίτερα φέτος και δεν πήγαιναν σχολείο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την απασχόλησή τους.

Η αστυνομία στην πατρίδα της οικογένειας του κοριτσιού, το Έντερπράιζ, δήλωσε επίσης στο Reuters ότι το κορίτσι και τα αδέρφια της εργάζονταν στο εργοστάσιο της SMART. Η αστυνομία, που βοήθησε στον εντοπισμό της αγνοούμενης κοπέλας, την ώρα της αναζήτησής της την αναγνώρισε ονομαστικά σε δημόσιο συναγερμό.

Τα τρία παιδιά, που έχουν εγγραφεί για την επόμενη σχολική περίοδο, ήταν μεταξύ μιας μεγαλύτερης ομάδας ανήλικων εργαζομένων που βρήκαν δουλειά στον προμηθευτή της Hyundai τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με συνεντεύξεις με δώδεκα πρώην και νυν υπαλλήλους και εργαζομένους στο εργοστάσιο προσλήψεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως