Ώθηση από τα επιμέρους μακροοικονομικά στοιχεία έλαβαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν στην πλειονότητα τους σε θετικά εδάφη. Από τα στοιχεία, ξεχώρισε η άνοδος στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νότιας Κορέας, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,48%, με την δεικτοβαρή Alibaba να σημειώνει άλμα 6,02%, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα υποβάλει αίτηση για πρώτη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.  Εάν ολοκληρωθεί η εισαγωγή, η εταιρεία θα γίνει η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη. Αυτό αναμένεται να συμβεί πριν από το τέλος του 2022. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 1,5%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai Composite έκλεισε στο +0,81% υψηλότερος, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 1,07%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα ανέκαμψε με άνοδο 0,24%, ενώ ο Kosdaq διολίσθησε κατά 0,14%. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας παρέμεινε σχεδόν σταθερός, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,15%.

Νότια Κορέα

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε κατά 0,7% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Τράπεζα της Κορέας. Οι αναλυτές ανέμεναν να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 0,4%.

«Η σημερινή ανακοίνωση δίνει στην Τράπεζα της Κορέας περαιτέρω περιθώριο για να συνεχίσει την σύσφιξη στην πολιτική της ώστε να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό πριν υπάρξουν ανησυχίες για την ανάπτυξη», σχολίασε η Bank of America.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές