Στην απόκτηση 36 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου προχωρά η Navios Maritime Partners L.P.. Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου συμφώνησε να αποκτήσει από την Navios Maritime Holdings Inc, στόλο χύδην ξηρού φορτίου 36 πλοίων έναντι  835,0 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της ανάληψης τραπεζικών υποχρεώσεων ύψους 441,6 εκατομμυρίων δολαρίων, υποχρεώσεων bareboat και υποχρεώσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Ο στόλος των 36 πλοίων αποτελείται από 26 ιδιόκτητα πλοία και 10 ναυλωμένα πλοία (όλα με option αγοράς) συνολικής χωρητικότητας 3,9 εκατομμυρίων dwt και μέσης ηλικίας 9,6 ετών. Τα πλοία που αποκτήθηκαν αναμένεται να αποφέρουν περίπου 164,0 εκατομμύρια δολάρια εκτιμώμενου EBITDA και 81,5 εκατομμύρια δολάρια εκτιμώμενης ρευστότητας το 2023 στην Navios Partners.

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Navios Partners θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται έναν στόλο που αποτελείται από 90 πλοία χύδην ξηρού φορτίου, 49 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 49 δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένων 22 νεότευκτων πλοίων που θα παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία