Ένα νεότευκτο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο έβαλε «πλώρη» για τη διαδρομή Ντόβερ – Καλαί, την ώρα που οι ναυτιλιακές αναμένουν μια αναγέννηση για τις θαλάσσιες μεταφορές.

Συγκεκριμένα, το «Côte d’Opale» που ναυπηγήθηκε στην Κίνα για λογαριασμό της DFDS, αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 6.000 μιλίων με τελικό προορισμό τη Βρετανία, όπου και θα ξεκινήσει άμεσα δρομολόγια.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια των Aero Highspeed στον Αργοσαρωνικό

Μεγαλύτερο και ταχύτερο

Το πλοίο μήκους 214 μέτρων (το μεγαλύτερο στη γραμμή) μπορεί να μεταφέρει έως και 1.000 άτομα και έως και 180 φορτηγά. Επιπλέον, θα είναι επίσης ταχύτερο, πιο αποτελεσματικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το «Calais Seaways», το οποίο θα αντικαταστήσει.

Η πιο κομψή σχεδίαση της γάστρας και η διάταξη δύο κινητήρων αναμένεται να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου κατά περίπου 25%, καθώς η DFDS επιδιώκει να επιτύχει φιλόδοξους στόχους για μείωση των εκπομπών ρύπων έως το 2030.

Ο Φίλιπ Χέρμαν, Αντιπρόεδρος της DFDS, δήλωσε: «Το ταξίδι με το φεριμπότ διαμορφώνει το σκηνικό για μια ολόκληρη εμπειρία διακοπών ενός ταξιδιώτη. Αναμένουμε να δούμε μια αναγέννηση για τα ταξίδια με φέρι μόλις η Ευρώπη ανοίξει τις πόρτες της στους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς οι παραθεριστές αναζητούν όλα τα οφέλη που μπορούμε να προσφέρουμε, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης στο πλοίο σε ευρύχωρο περιβάλλον και θέα στη θάλασσα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News