Η United Maritime Corporation ανακοίνωσε την παραλαβή ενός ακόμα Aframax δεξαμενόπλοιου μεταφοράς αργού πετρελαίου. Το M/T Bluesea, όπως μετονομάστηκε, έχει χωρητικότητα 114.000 dwt τόνων και ναυπηγήθηκε το 2006 στην Νότια Κορέα. Ταυτόχρονα με την παράδοσή του εντάχθηκε σε διεθνές pool εμπορικής διαχείρισης Aframax τάνκερ.

Το M/T Bluesea είναι το δεύτερο από τον στόλο των τεσσάρων τάνκερ που απέκτησε η United τον Ιούλιο του 2022. Η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει ένα LR2 τάνκερ εντός του Αυγούστου και ένα ακόμα τον Οκτώβριο.

«Ανοδικές οι προοπτικές του κλάδου των δεξαμενόπλοιων»

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι προοπτικές του κλάδου των δεξαμενόπλοιων είναι ανοδικές, υποστηριζόμενες τόσο από τη χαμηλή ανάπτυξη του στόλου όσο και την αυξημένη ζήτησή για αργό πετρέλαιο και παράγωγα αυτού. Αναμένουμε να παραλάβουμε τα δυο LR2 product tankers σύντομα, επεκτείνοντας τη βάση εσόδων μας και εδραιώνοντας την θέση της Εταιρείας στον χώρο των δεξαμενόπλοιων.

Διαβάστε ακόμα: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την United Maritime

Υπενθυμίζεται ότι η United Maritime Corporation είναι ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. Με την παράδοση των νεοαποκτηθέντων πλοίων, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 2 Aframax δεξαμενόπλοια, 2 LR2 δεξαμενόπλοια και 1 Capesize πλοίο ξηρού φορτίου με συνολική μεταφορική ικανότητα 617,014 dwt τόνων περίπου.

Η United Maritime Corporation έχει κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «USEA».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα