H γερμανική ποδοσφαιρική αρχή «προσέλαβε» την Deutsche Bank AG προκειμένου να διαχειριστεί την πιθανή πώληση ενός πακέτου τηλεοπτικών δικαιωμάτων στα μέσα ενημέρωση, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Από τον περασμένο Ιούνιο, το Bloomberg News είχε γράψει ότι η γερμανική ένωση ποδοσφαίρου (DFL) εξέταζε το ενδεχόμενο να πουλήσει έως και το 20% μιας μονάδας που ελέγχει τα εγχώρια και διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα. Παράλληλα, διερευνούσε κι άλλες επιλογές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων δανείων και άλλων στρατηγικών επενδυτικών ιδεών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Deutsche Bank θα συνεργαστεί με την ιαπωνική Nomura Holdings Inc, η οποία είναι εδώ και πολλά χρόνια σύμβουλος της DFL.

Διαβάστε επίσης – Bundesliga: Πτώση 8,5% στα έσοδα των συλλόγων

Ιδιωτικά κεφάλαια

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπογράμμισε ότι περίπου 10 εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων αναμένεται να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για την ενίσχυση της εμβέλειας του γερμανικού ποδοσφαίρου ήδη από τον Σεπτέμβριο, πριν καταθέσεις τις προσφορές τους αργότερα μέσα στο έτος.

Μεταξύ των εταιρειών που εξετάζουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν είναι η Advent International, η Blackstone Inc, η CVC Capital Partners, η EQT AB και η KKR & Co.

Πέρυσι, η DFL είχε ακυρώσει τα σχέδιά της να πουλήσει μερίδιο 25% στα τηλεοπτικά δικαιώματά της στο εξωτερικό μετά τις αντιδράσεις συλλόγων της Bundesliga που ανησυχούσαν για τις «εταιρείες ιδιωτικών μετοχών που αναμειγνύονται στις υποθέσεις τους».

Προβλήματα

Το γερμανικό ποδόσφαιρο επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδα του από το broadcasting, τα οποία αν και κατέγραψαν σημαντική αύξηση υπολείπονται σε απόλυτα νούμερα, των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Σημαντική αύξηση κατά 10% αναμένεται να καταγράψουν τα έσοδα της Premier League αυτή τη σεζόν, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 6 δισ. στερλίνες, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τα  διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η  Premier League αναμένεται να κερδίσει περισσότερα από τα δικαιώματα της στο εξωτερικό παρά από την εγχώρια τηλεοπτική της συμφωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, κυρίως χάρη στη νέα εξαετή συμφωνία της, ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων  με το NBC της Comcast για προβολή παιχνιδιών στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης – Τριάντα χρόνια Premier League: Όταν το ποδόσφαιρο άλλαξε για πάντα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση οικονομικών ποδοσφαίρου της Deloitte, τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δυσκολεύονται να συμβαδίσουν σε ό,τι αφορά τα κέρδη σε απόλυτα νούμερα. Τα έσοδα στην ισπανική La Liga αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα φέτος στα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ η γερμανική Μπουντεσλίγκα θα απολαύσει άνοδο 16% στα 3,6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Στην Premier League η Νότιγχαμ (1-0, vid)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι