Οι «δράκοι» επέστρεψαν δυναμικά στις τηλεοπτικές οθόνες δικαιώνοντας την απόφαση του HBO να επενδύσει στο prequel της τεράστιας επιτυχίας του «Game of Thrones». Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο επεισόδιο του «House of the Dragon» εξελίχτηκε στην πιο επιτυχημένη πρεμιέρα που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία προσελκύοντας σχεδόν 10 εκατ. τηλεθεατές μόνο στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Game of Thrones εναντίον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η «μάχη» του παλιού με το νέο Χόλιγουντ

Ανάλογο ρεκόρ κατέγραψε και στην Ευρώπη. Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε από την πλατφόρμα streaming του HBO Max σε 21 χώρες τα ξημερώματα της Δευτέρας, ήταν μακράν η πιο επιτυχημένη πρεμιέρα στην ιστορία της εταιρείας με τον αριθμό των τηλεθεατών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Τα ακριβή νούμερα από την Ευρώπη, όπως και την παγκόσμια αγορά, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως η πλατφόρμα «κράσαρε» σε αρκετούς χρήστες, σύμφωνα με την Downdetector, λόγω του τεράστιου όγκου των fan της σειράς που προσπάθησαν να μπουν την ίδια ώρα στην πλατφόρμα. Και οι περισσότεροι έμειναν ευχαριστημένοι, τόσο το ευρύ κοινό όσο και οι κριτικοί, με την πρεμιέρα να λαμβάνει υψηλή βαθμολογία ύψους 85% στο Rotten Tomatoes.

Υψηλή τηλεθέαση, καλές κριτικές

Βεβαίως, το «Τhe Heirs of the Dragon», όπως ήταν ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου δεν έφτασε προφανώς στα επίπεδα του τελευταίου επεισοδίου της αρχικής σειράς, που είχε προσελκύσει 19,3 εκατ. τηλεθεατές. Όμως, δεδομένου πως έχουν μεσολαβήσει τρία χρόνια, οι προσδοκίες δεν ήταν τόσο υψηλές. Συγκριτικά δε, το 2011, η πρεμιέρα του «Game of Thrones» («Winter is Coming») είχε προσελκύσει μόλις 4,2 εκατ. τηλεθεατές, μια επίδοση που δεν προμήνυε την εξέλιξη του σίριαλ σε τηλεοπτικό φαινόμενο.

Η υψηλή επίδοση του prequel έχει κομβική σημασία και για την εξέλιξη της νέας μητρικής εταιρείας που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Warner Bros με την Discovery, τον περασμένο Απρίλιο. Το project, με την σφραγίδα του HBO, ήταν το πρώτο του νέου ενοποιημένου ομίλου σε ένα διάστημα αυξημένου ανταγωνισμού ανάμεσα στις πλατφόρμες streaming

Θυμίζουμε πως η νέα σειρά, που θα έχει μόνο 10 επεισόδια, βασίζεται στο βιβλίο του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν «Fire & Blood» (2018) και τοποθετείται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του «Game of Thrones» και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία του Οίκου Ταργκάριεν και τον εμφύλιο εντός της οικογένειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus