Για τα εκατομμύρια των οπαδών του «Game of Thrones» σε όλο τον πλανήτη, το αποψινό ραντεβού της πρεμιέρας του prequel «House of the Dragon» ήταν κάτι που περίμεναν με ανυπομονησία αλλά και αγωνία. Ανυπομονησία για να ξαναζήσουν τις μαγικές στιγμές στα Westeros και τον εμφύλιο των Targaryen που στάθηκε αφορμή για τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν και αγωνία για το αν η νέα σειρά θα σταθεί στο ύψος του αγαπημένου τους σίριαλ. Σε κάθε περίπτωση για την HBO και τη μάχη που μαίνεται στο μέτωπο του streaming ανάμεσα στις διαφορετικές πλατφόρμες, είναι ένα πολύ σημαντικό στοίχημα, στο οποίο έχει επενδύσει πολλά, πάρα πολλά χρήματα!

Τρία χρόνια μετά την αμφιλεγόμενη αυλαία του Game of Thrones, οι παραγωγοί δεν έχουν υπολογίσει το κόστος προκειμένου να κεντρίσουν και πάλι το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Επιστροφή στα Westeros

Πραγματικά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το κάθε ένα από τα δέκα, όλα κι όλα, επεισόδια του πρώτου κύκλου κόστισαν περίπου 20 εκατ. δολάρια. Συνολικά, δηλαδή, μία και μόνο σεζόν κόστισε περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για μια κάθετη αύξηση του budget δεδομένου πως και οι απαιτήσεις του κοινού έχουν αυξηθεί. Η πρώτη σεζόν του Game of Thrones κόστισε περίπου 6 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο, ένα ποσό που μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου είχε ανέβει περίπου στα 15 εκατ. δολάρια.

Έκτοτε βεβαίως τα κόστη αυξήθηκαν γενικότερα λόγω και της αύξησης του πληθωρισμού και της ενίσχυσης του εργασιακού κόστους. Όμως, και πάλι η εκτίναξη του προϋπολογισμού στα 20 εκατ. δολάρια αποδεικνύει την πρόθεση της εταιρείας παραγωγής να βάλει… βαθιά το χέρι στην τσέπη για να συντηρήσει τον θρύλο του σίριαλ. Κι αυτό παρά το γεγονός πως το ΗΒΟ και η νέα μητρική του εταιρεία, η Discovery, «κάθονται» πάνω σε ένα τεράστιο χρέος που αγγίζει τα 53 δισ. δολάρια.

Έρχεται και ο τηλεοπτικός… Άρχοντας

Επιπλέον, αναλυτές επισημαίνουν πως το κόστος σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί χαμηλό, αν λάβουμε υπόψη το κόστος του έτερου πολυαναμενόμενου αμερικανικού σίριαλ της ερχόμενης σεζόν: του «The Rings of Power» που θα είναι η τηλεοπτική μεταφορά της αγαπημένης σειράς ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Ένα σίριαλ που επίσης κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι πολυάριθμοι φαν του «Άρχοντα» έχουν τοποθετήσει τον πήχη ψηλά, κάτι που ανάγκασε αντιστοίχως την Amazon να… σπάσει τα ρεκόρ δαπανώντας το αστρονομικό ποσό των 465 εκατ. δολαρίων για τα οκτώ μόλις επεισόδια του πρώτου κύκλου. Μιλάμε δηλαδή για πάνω από 58 εκατ. δολάρια το επεισόδιο, σε μια εμφανή προσπάθεια της Amazon να βγει… μπροστά στην μεγάλη μάχη του streaming.

Ο πόλεμος του streaming

Άλλωστε, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός ανάμεσα στις πλατφόρμες αναγκάζει τις εταιρείες, όχι μόνο να αναζητούν συνεχώς νέο υλικό, αλλά να δαπανούν περισσότερα χρήματα για τις παραγωγές.

Το Netflix, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εσχάτως χάνοντας συνδρομητές, συναίνεσε σε ένα κόστος παραγωγής για τον τέταρτο κύκλο του «Stranger Things» που έφτασε τα 30 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο προκειμένου να κρατήσει “ζωντανό” το ενδιαφέρον του κοινού. Βέβαια, το αν η επένδυση αυτή απέφερε τα προσδοκώμενα, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus