Ο πανικός που κυρίευσε τον κόσμο των διαμαντιών φέτος, όταν επεβλήθηκαν κυρώσεις στον ρωσικό κολοσσό εξόρυξης Alrosa , δείχνει ότι εκτονώνεται, με την εταιρεία να ανακάμπτει σιωπηρά , και τις εξαγωγές της να έχουν επανέλθει σε σχεδόν προπολεμικά επίπεδα.

Η Alrosa αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς ακατέργαστων διαμαντιών και η βιομηχανία των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναστατώθηκε καθώς οι κόφτες, οι στιλβωτές και οι έμποροι αναζητούσαν τρόπους να συνεχίσουν να αγοράζουν από τη Ρωσία, ενώ οι τράπεζές τους δεν μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν πληρωμές. Η ξαφνική έλλειψη πολύτιμων λίθων εκτόξευσε τις τιμές των διαμαντιών, ειδικά για τα μικρότερα και φθηνότερα πετράδια στα οποία ειδικεύεται η Alrosa.

Διαβάστε επίσης – Ινδία: Σημαντικές επενδύσεις στην αγορά διαμαντιών

Μέσω Ινδίας

Τώρα, μετά από μήνες παράλυσης, η Alrosa επέστρεψε πουλώντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια διαμαντιών το μήνα, λίγο κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, οι πωλήσεις ξεκίνησαν και πάλι καθώς ορισμένες ινδικές τράπεζες εκμεταλλεύονται τους τρόπους διευκόλυνσης των συναλλαγών σε νομίσματα εκτός των αμερικανικών δολαρίων.

Διαβάστε επίσης – Το κυνήγι των διαμαντιών

Οι περισσότερες από τις ρωσικές πέτρες κατευθύνονται σε κατασκευαστές στην Ινδία, όπου εκατοντάδες κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις κόβουν και γυαλίζουν ακατέργαστες πέτρες μετατρέποντάς της σε τελικό προϊόν. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Alrosa πουλά διαμάντια σε αγοραστές στην Ινδία και την Ευρώπη, και δέχεται τις πληρωμές κυρίως σε ρουπίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι