Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, αν και ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας αυξήθηκε και η Κίνα διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού σταθερό. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τη συνεδρίαση της Federal Reserve στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,33% και ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 2,54%. Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο 0,46% και ο Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,87%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,25%. Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,45%, μετά τη χθεσινή αργία, και ο Topix κέρδισε 0,5%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε αύξηση 0,49%, ενώ ο Kosdaq έκλεισε κατά 0,97% υψηλότερα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο, με την Alibaba να σημειώνει άνοδο 3,88%, την JD.com να ανέρχεται στο +3,86% και την Baidu να κερδίζει 2,81%. Οι μετοχές των καζίνο αυξήθηκαν επίσης, με τη Sands China να σημειώνει άνοδο 6,59% και τη Galaxy Entertainment να κερδίζει 3,93%.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών (LPR), σύμφωνα με τις προβλέψεις σε δημοσκόπηση του Reuters. Το βασικό επιτόκιο ενός έτους παραμένει στο 3,65% και το πενταετές επιτόκιο που συνδέεται στενά με τα στεγαστικά δάνεια ανέρχεται στο 4,3%. Η Κίνα μείωσε και τα δύο αυτά επιτόκια τον περασμένο μήνα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τα τέλη του 2014. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεψαν αύξηση 2,7%, ενώ οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 2,4% τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης