Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos και ο διεθνής στρατηγικός επενδυτής GIC, στο πλαίσιο της οποίας η GIC γίνεται βασικός μέτοχος του ομίλου.

Για τη συναλλαγή αυτή, η αξία του Ομίλου Sani/Ikos αποτιμάται στα €2,3 δισ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δ’ τριμήνου 2022 και υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, από την ίδρυσή του το 2015, ο όμιλος τετραπλασίασε το μέγεθος και τα περιουσιακά του στοιχεία, με τη συμμετοχή επενδυτικών σχημάτων όπως η Oaktree Capital Management L.P. και οι Goldman Sachs Asset Management, Moonstone, Florac και Hermes GPE, που μεταβιβάζουν το μερίδιό τους στην GIC, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Τη διοίκηση του Ομίλου Sani/Ikos συνεχίζουν να ασκούν, ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Co-Managing Partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin, ενώ ο Σταύρος Ανδρεάδης γίνεται Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου.

Η νέα στρατηγική συμμαχία με την GIC θα ενισχύσει περαιτέρω τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του 5ετούς επενδυτικού πλάνου του Ομίλου Sani/Ikos, ύψους άνω των €900 εκατ. ευρώ.

Στις 22 Ιουλίου 2021, η  προχώρησε σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους €300,000,000 5.625% με περίοδο αποπληρωμής έως το 2026. Το ομόλογο περιλαμβάνει δυνατότητα παράτασης, και αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις