
Χρηματοδότηση ύψους 6.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο κέντρο του Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου». Προηγήθηκε η έγκριση της σχετικής μελέτης, από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.
Το σχετικό ποσό εγγράφηκε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού που υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Σεπτεμβρίου 2022 και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, καθώς θετική ψήφο έδωσαν και οι δημοτικές παρατάξεις «Χαλάνδρι σε Δράση» και «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», που συνήθως καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό και τις αναμορφώσεις του.
Διαβάστε επίσης – Πώς αλλάζει το μέλλον της χώρας το Ταμείο Ανάκαμψης
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο αφορά σε μια εμβληματική ανάπλαση, με στόχο την αναζωογόνηση του κέντρου της Χαλανδρίου, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
Διαβάστε επίσης – Στο Ταμείο Ανάκαμψης οκτώ δράσεις ενίσχυσης της έρευνας

Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση:
- Ηπιοποίηση της κυκλοφορίας, ώστε να δοθεί χώρος στη βόλτα και το παιχνίδι, σε ένα πιο ανθρώπινο και φιλικό περιβάλλον.
- Ανακατασκευή & διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, για την ενίσχυση της προσβασιμότητας.
- Κατασκευή πεζοδρόμων και ανάπλαση υφιστάμενων πεζοδρόμων.
- Αύξηση της φύτευσης.
«Το κέντρο της πόλης θα αλλάξει»
«Η έγκριση του έργου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η συνακόλουθη χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει στην πράξη την αρτιότητα και την ωριμότητας της μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος προσθέτοντας: «Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση είναι ένα εμβληματικό έργο που, σε συνδυασμό με την ανέγερση του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ, θα αλλάξει το κέντρο της πόλης, θα διευκολύνει την προσβασιμότητα σε πεζούς, ποδηλάτες, εμποδιζόμενα και ανάπηρα άτομα, θα ενισχύσει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και θα αναβαθμίσει την ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου. Ευχαριστώ τον γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για την αποφασιστική συμβολή του, τόσο στην έγκριση του έργου από το ΚΕΣΑ, όσο και στην ένταξή του στα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης έργα αναπλάσεων. Ευχαριστώ επίσης την κ. Κρίστη Αγαπητού και τον κ. Μάνο Κρανίδη για τη συμβολή τους στην αποδοχή της χρηματοδότησης», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.


Latest News

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

Το ΣτΕ ακυρώνει μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura
Για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ εντός ή κοντά σε Natura το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να αγνοεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων διαχείρισης λέει το ΣτΕ.

Περιβάλλον: Τα κοράλια απειλούνται με εξαφάνιση
Το 84% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου επλήγη από το χειρότερο συμβάν λεύκανσης που έχει καταγραφεί

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία