Αν και προσπάθησε τελικά η Wall Street δεν τα κατάφερε να συνεχίσει το θετικό σερί για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τα τελευταία λεπτά διολίσθησαν και οι τρεις βασικοί της δείκτες σε αρνητικά εδάφη, υποκύπτοντας στις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Το καλύτερο 2ήμερο της τελευταίας 2ετίας για τον S&P 500Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,14% στις 30.273 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,20% στις 3.783 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,25% στις 11.148 μονάδες.Παράλληλα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν και πάλι σήμερα, ασκώντας νέες πιέσεις στις μετοχές. Η απόδοση του 10ετούς επιτοκίου αυξάνεται κατά 7 μονάδες βάσης, στο 3,697% μετά από σύντομη πτώση κάτω από το 3,6% χτες. Η απόδοση του 2ετούς -ο τίτλος είναι ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής-  σημειώνει άνοδο κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,175%.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ευνόησε τις ενεργειακές Exxon Mobil και Halliburton, οι οποίες σημείωσαν άνοδο άνω του 4%. Οι ημιαγωγοί, ο κλάδος που δέχτηκε πιέσεις ενδοσυνεδριακά, τελικά ανέκαμψε με οδηγό την Qualcomm, ενώ η Nike σημείωσε άλμα 2%, οδηγώντας υψηλότερα τις καταναλωτικές μετοχές.Ωστόσο, η Wall Street δεν κατάφερε να συνεχίσει, έστω και περιορισμένα, το 2ήμερο ράλι της, καθώς τα τελευταία στοιχεία από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP, επανέφεραν τις ανησυχίες για τις προθέσεις της Federal Reserve. Τα στοιχεία έδειξαν την προσθήκη 208.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο και ήταν καλύτερα από την αναμενόμενα, συντηρώντας τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την αύξηση των επιτοκίων της.

Φεύγουν οι αρκούδες;

Πάντως, το διήμερο ράλι έχει βελτιώσει το κλίμα στην αγορά, καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι αυτές οι “εκρήξεις” αποτελούν συχνά σημάδια ανάκαμψης της bear market. Τα διήμερα ράλι άνω του 2% ιστορικά έχουν σηματοδοτήσει ισχυρότερα κέρδη στο μέλλον. Έχουν υπάρξει 31 τέτοιες περιπτώσεις για τον S&P 500 από το 1953, και ο δείκτης έχει κατά μέσο όρο κέρδη 0,61% μία εβδομάδα αργότερα μετά από αυτές τις κινήσεις, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group. Αν και τα κέρδη τείνουν να εξανεμίζονται λίγο αργότερα, η απόδοση 12 μηνών ήταν συνήθως 14,6% και ο S&P 500 ήταν σε υψηλότερα επίπεδα στο 80% των περιπτώσεων.Με βάση τα παραπάνω, δεν έλειψαν αναλυτές που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Wall Street είτε να έχει δει είτε να πλησιάζει τον πυθμένα της bear market.  “Οι ανακοινώσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου δεν είναι πολύ μακριά και είναι σίγουρα στην ψυχολογία της αγοράς ότι η περίοδος των κερδών του δεύτερου τριμήνου βοήθησε στη σταθεροποίηση των αγορών”, δήλωσε ο Yung-Yu Ma, της BMO Wealth Management.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street