Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά από δύο μέρες πτωτικής πορείας, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων και υποχωρούν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 16 μονάδες βάσης στο 3,779% και του 30ετούς κατά 8 μονάδες στο 3,768%. Η απόδοση του 2ετούς -ο τίτλος είναι ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής-  σημειώνει άνοδο κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,175%.

Διαβάστε επίσης:  Wall Street: Κάνει ταμείο

Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed

Οι επενδυτές προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις της Fed και παρακολουθούν τους δείκτες και τις  εκθέσεις που γνωρίζουν ότι παρακολουθεί η κεντρική τράπεζα για να αποφασίσει τη νομισματική πολιτική.Mια εκ των οποίων η έκθεση Jolts  που δημοσιοποιήθηκε χθες και έδειξε ότι οι κενές θέσεις εργασίας τον Αύγουστο κατέγραψαν απρόσμενη μείωση που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, δίνοντας ένα πρώιμο σημάδι ότι μπορεί να αρχίζει να κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στην προσφορά και ζήτηση εργασίας. Τον Ιούλιο αντιστοιχούσαν δύο κενές θέσεις εργασίας για έναν αμερικανό  εργαζόμενο.

Καθώς η υψηλή ζήτηση για εργαζόμενους έχει ανεβάσει τους μισθούς και, ως εκ τούτου, έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του πληθωρισμού, η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Αν και η Fed έχει δηλώσει ότι θα συνεχίζει την αύξηση των επιτοκίων μέχρι να δει σαφείς και πολύμηνες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός τείνει να μειωθεί, προκαλώντας ανησυχία για ύφεση της οικονομίας, μετά τα νέα στοιχεία ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει  το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές