Ισχυρές απώλειες σημείωσαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, καθώς ο δείκτης αναφοράς της Ταϊβάν σημείωσε πτώση άνω του 4% κατά την επιστροφή του στις συναλλαγές μετά από αργία, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τον αντίκτυπο των νέων αμερικανικών κανόνων στην εταιρεία κατασκευής τσιπ TSMC.

Οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας επανήλθαν επίσης στις συναλλαγές μετά από αργία τη Δευτέρα. Ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 2,6% και ο Topix έχασε 1,9%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 2,35% και ο Kosdaq έχασε 4,3%.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,56% και ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 2,96%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε περίπου αμετάβλητος, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κέρδισε 0,4% και ο Shenzhen Component αυξήθηκε κατά 0,876%.

Οι μετοχές του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ στον κόσμο, της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, υποχώρησαν έως και 7,1%, λόγω της ανακοίνωσης των αμερικανικών ελέγχων των εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας που αποσκοπούν στον περιορισμό της δυνατότητας της Κίνας να αγοράζει και να κατασκευάζει προηγμένους ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Επίσης, «οι αγορές συνεχίζουν να πιέζονται καθώς οι επιπτώσεις της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής τρομάζουν τους επενδυτές», έγραψαν οι αναλυτές της ANZ Research.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας για τον Αύγουστο συρρικνώθηκε στα 58,9 δισ. γεν (404 εκατ. δολάρια), σημειώνοντας βουτιά 96,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πλεόνασμα 121,8 δισ. γεν τον Αύγουστο, ωστόσο το ασθενέστερο γεν προκάλεσε σημαντική αύξηση των τιμών των εισαγωγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές