
Σε νέα επίπεδα μετέφερε τη διαδικτυακή απάτη ένας επιτήδειος, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 30.000 ευρώ από μια γυναίκα, όταν της παρουσιάστηκε ως Ρώσος κοσμοναύτης, ο οποίος εργάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Ειδικότερα, ο άνδρας φέρεται να είπε στη γυναίκα ότι την αγαπούσε και ήθελε να την παντρευτεί, ωστόσο για να επιστρέψει από το Διάστημα και να τη συναντήσει στην Ιαπωνία, χρειαζόταν χρήματα για «να πληρώσει τα τέλη προσγείωσης».
Η ιστορία
Σύμφωνα με το newsweek, το οποίο επικαλέστηκε την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, μεταξύ 19 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, η γυναίκα έστειλε στον «αστροναύτη» που γνώρισε στο Instagram πάνω από 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο άνδρας αρχικά ανέφερε ότι εργαζόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στη συνέχεια της είπε ότι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Αφού είχε εισπράξει 4,4, εκατ. γιεν (πάνω από 30.000 ευρώ), ο επιτήδειος συνέχισε να ζητά περισσότερα χρήματα και τότε ήταν που το θύμα υποψιάστηκε πως πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία.
«Ρομαντικές» απάτες
Ο Paul Bischoff, συντάκτης της Comparitech και σχολιαστής για θέματα κυβερνοασφάλειας και απορρήτου σε διεθνή ΜΜΕ ανέφερε ότι «οι ρομαντικές απάτες χρησιμοποιούν συναισθηματική χειραγώγηση για να εξαπατήσουν τα θύματα να στείλουν χρήματα ή να εκτελέσουν κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα. Συνήθως ξεκινούν στο διαδίκτυο, είτε μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης».
«Οι απατεώνες συχνά ισχυρίζονται κάποιο είδος δουλειάς τους εμποδίζει να συναντήσουν το θύμα αυτοπροσώπως, όπως στρατιώτης, γιατρός ή, σε αυτήν την περίπτωση, ένας αστροναύτης. Συχνά ξεκινούν με κοπλιμέντα για να να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων. Μόλις το θύμα είναι αρκετά ερωτευμένο, ο απατεώνας ζητά χρήματα για κάποιο είδος έκτακτης δαπάνης», πρόσθεσε.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές