Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της Levante Ferries από τα πρώτα αποτελέσματα που καταγράφει η νέα «γραμμή φιλίας» Θεσσαλονίκη-Σμύρνη που εξυπηρετείται από το επιβατηγό οχηματαγωγό «Smyrna di Levante». Οι ίδιοι δηλώνουν ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση από το πώς υποδέχθηκαν τη νέα γραμμή, οι τουρκικές αρχές και ο επιχειρηματικός κόσμος της Σμύρνης.

Η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων, του τουρκικού υπουργείου μεταφορών αναφέρει  ότι «η γραμμή Ro-Pax που ιδρύθηκε μεταξύ του λιμένα Alsancak (σ.σ. λιμάνι στη Σμύρνη) και του λιμένα Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη νέα πύλη προς την Ευρώπη για τις εξαγωγές μας μέσω Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης: Από τη Θεσσαλονίκη στη Σμύρνη: Το παρθενικό ταξίδι του Smyrna di Levante

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης Μαχμούτ Οζγκενέρ τόνισε σε δήλωσή του για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση ότι «μπορεί να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη μεταφορά ξεκινώντας από τη Σμύρνη δια θαλάσσης, φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά