Λυπάται που βλέπει τη Λιζ Τρας να αποχωρεί από την πρωθυπουργία ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψει στην πολιτική σταθερότητα το συντομότερο δυνατό.

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τη Λιζ Τρας μερικές φορές, ακόμη και αυτή την εβδομάδα, είχαμε μια επαγγελματική σχέση που μόλις διαμορφωνόταν», δήλωσε ο Μακρόν  καθώς έφτασε στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας

Περιέγραψε τις συναντήσεις και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με την απερχόμενη πρωθυπουργό ως «πολύ εποικοδομητικές», ενώ «σε προσωπικό επίπεδο, είμαι πάντα λυπημένος όταν αποχωρεί ένας συνάδελφος, ιδίως μια γυναίκα συνάδελφος».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι «Στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, είναι σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο να βρει πολιτική σταθερότητα το συντομότερο δυνατό»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».