Για πολλούς η ανατροπή του «μίνι προϋπολογισμού» της Λιζ Τρας, με την αποπομπή του βραχύβιου υπουργού Οικονομικών Κουάσι Κουαρτένγκ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, σήμανε ότι ο χρόνος παραμονής της στην πρωθυπουργία της Βρετανίας μετρούσε αντίστροφα.

Ποιο καθαρά από όλους, ίσως, διατύπωσε την εκτίμηση αυτή ο CEO της Ryanair, ο Ιρλανδός Μάικλ Ο’Λίρι.

«Θα μείνει χωρίς δουλειά σε μια-δυο βδομάδες»

Μόλις την Τρίτη, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ο’Λίρι είχε εκτιμήσει ότι η Λιζ Τρας «θα μείνει χωρίς δουλειά σε μία ή δύο εβδομάδες».

«Ο μίνι προϋπολογισμός ανατράπηκε. Άρα βρίσκεται στη θέση της αλλά όχι στην εξουσία», είχε δηλώσει ο Ο’Λίρι.

Διαβάστε επίσης: Ryanair – Μάικλ Ο’Λίρι: Λόγω Brexit η κρίση στη Βρετανία – Η Τρας θα αποπεμφθεί σε 1 – 2 εβδομάδες

Ο Ιρλανδός επιχειρηματίας όχι απλώς «έπεσε μέσα» στην εκτίμησή του, αλλά η εξέλιξη που προδίκαζε συντελέστηκε πολύ πιο γρήγορα από το χρονικό περιθώριο που εκείνος είχε ορίσει.

«Η Τρας πληρώνει το τίμημα του Brexit»

Στην ίδια συνέντευξη ο Ο’Λίρι είχε επισημάνει ότι η Τρας πληρώνει το τίμημα για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος, που την εξέλεξαν για να κυβερνήσει τη χώρα μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

«Εξελέγη απευθυνόμενη σε όλους τους υπερμάχους του Brexit τους τελευταίους τρεις μήνες. Πρόκειται για την τελική, νομίζω, κατάρρευση του Brexit και των υποστηρικτών του», είχε δηλώσει.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Η πτώση της Τρας και η κρίση ταυτότητας της χώρας μετά το Brexit 

Αν και υπέρμαχος της παραμονής στην ΕΕ το 2016, η Τρας υιοθέτησε μια ευρωσκεπτικιστική στάση κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για την ηγεσία των Συντηρητικών φέτος το καλοκαίρι, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανησυχίες των μελών του κόμματός της και δεσμευόμενη να καταργήσει έως το 2023 όλους τους νόμους της ΕΕ που συνεχίζουν να ισχύουν στη Βρετανία.

«Οι ενήλικες επιστρέφουν»

Στην ίδια συνέντευξή του από τη Ρώμη, ο Ο’Λίρι είχε χαιρετίσει τον διορισμό του Χαντ, που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή και αμέσως προχώρησε σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική.

«Οι υπέρμαχοι της παραμονής στην ΕΕ επιστρέφουν, οι ενήλικες αναλαμβάνουν και πάλι τα ηνία…θα επιστρέψουμε σε κάποιες λογικές οικονομικές πολιτικές», ήταν η πρόβλεψη του Ο’Λίρι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους