Η κατάρρευση της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων FTX και ο διαβόητος ιδρυτής της, Sam Bankman-Fried, είναι το θέμα νέου ντοκιμαντέρ του κινηματογραφικού στούντιο XTR.

Το ντοκιμαντέρ είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής και ο υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με Emmy, σκηνοθέτης Ντέιβιντ Νταργκ βρίσκεται επί του παρόντος στις Μπαχάμες, όπου έχει την έδρα της η FTX και όπου ο Bankman-Fried ανακρίνεται από αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: FTX: Οι αϋπνίες των traders και ο αρχιτέκτονας του χάους

Οι δημιουργοί της ταινίας επισήμαναν στο Variety ότι έχουν πρωτοφανή πρόσβαση σε πρόσωπα με σημαντικούς ρόλους στο FTX και στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Το ντοκιμαντέρ «θα εξερευνά το εταιρικό σκάνδαλο που αναστάτωσε τις αγορές, πυροδότησε κυβερνητικές έρευνες και προκάλεσε σοκ σε μια βιομηχανία που εξακολουθεί να μάχεται να κερδίσει αξιοπιστία», ανέφεραν.

Τσουνάμι επιπτώσεων

Η υπόθεση της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου crypto FTX, προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, με προειδοποιήσεις να εκφράζονται από άλλες εταιρείες του κλάδου και τους επενδυτές να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους.

Τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, αναφέρουν ότι οι αρχές στις ΗΠΑ και τις Μπαχάμες συζητούν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ο επικεφαλής της FΤΧ Sam Bankman-Fried στις ΗΠΑ για ανάκριση.

Οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων επιβολής του νόμου στις δύο χώρες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς διερευνούν τον ρόλο του στην κατάρρευση της εταιρείας κρυπτονομισμάτων FTX. Ο Bankman-Fried συνεργάζεται με τις αρχές στις Μπαχάμες, είπε μία από τις πηγές.

Ένα εκατομμύριο τα «θύματα»
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν μέχρι στιγμής παρουσιαστεί στο δικαστήριο, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι στην κατάρρευση…

Κατά την αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, η FTX έκανε λόγο για περισσότερους από 100.000 πιστωτές με αξιώσεις στην υπόθεση. Σε νέα επικαιροποιημένη αίτηση ωστόσο, οι δικηγόροι μίλησαν για πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες που είδαν τις τοποθετήσεις τους να εξανεμίζονται.

Οι αριθμοί αυτοί αποκαλύφθηκαν καθώς η FTX ζήτησε από εταιρείες του ομίλου να υποβάλουν έναν ενοποιημένο κατάλογο μεγάλων πιστωτών.

Μόνο στην Ιταλία, γράφει η Il Sole 24 Ore, η FTX είχε περίπου 100.000 πελάτες που τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News