Την περασμένη εβδομάδα θα τη θυμούνται οι επενδυτές της Μάντσεσερ Γιουνάιτεντ.

Από την αποχώρηση του διάσημου αστέρα Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι την είδηση ​​για πιθανή πώληση ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, οι μετοχές της αγγλικής αθλητικής εταιρείας που είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψαν ένα ξέφρενο ράλι: η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 68% προσθέτοντας περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στη χρηματιστηριακή της αξία, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2019.

Διαβάστε επίσης – Αγοράζει ο Μπέκαμ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Μετά την άνοδο ρεκόρ τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη, οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτινάχθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή καθώς ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Abdulaziz bin Turki Al-Faisal είπε στο BBC Sport ότι η κυβέρνησή της θα στηρίξει τις προσφορές του ιδιωτικού τομέα για την ομάδα.

Διαβάστε επίσης – Ο αγοραστής της Μάντσεστερ θα χρειαστεί χρήματα και μεγάλη καρδιά

Ρεκόρ συναλλαγών

Ενώ η εβδομάδα ρεκόρ συναλλαγών ήταν μια ευπρόσδεκτη ώθηση για τους επενδυτές, έρχεται μετά από χρόνια μαρασμού. Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν γενικά μια ασύμφορη συναλλαγή, με αποτέλεσμα οι επενδυτές που είχαν αγοράσει στην τιμή αρχικής δημόσιας προσφοράς των 14 δολαρίων του συλλόγου τον Αύγουστο του 2012 να έχουν απώλειες.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ χειρότερο από τα κέρδη που είδαν οι μέτοχοι του έτερου ευρωπαϊκού κολοσσού τη Γιουβέντους, η οποία επέστρεψε στους επενδυτές περισσότερο από το 90% στην ίδια περιοχή στο ιταλικό χρηματιστήριο. Ακόμη και μετά την άνοδο αυτής της εβδομάδας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημειώνει άνοδο μόνο κατά περίπου 52% από την IPO της, υστερώντας από τον δείκτη αναφοράς μετοχών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Η ταχεία άνοδος αυτής της εβδομάδας για τις μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βοήθησε επίσης την κεφαλαιοποίησή της να επανέλθει πάνω από το όριο των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα επίπεδο που έχει διαπραγματευτεί πάνω από ελάχιστες φορές τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Bloomberg News ανέφερε τον Αύγουστο ότι η οικογένεια Γκλέιζερ θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης ενός μειοψηφικού μεριδίου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει την ομάδα σε περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες (6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport