Η οικογένεια Γκλέιζερ, που έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πουλήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Οι σημερινοί Αμερικανοί ιδιοκτήτες δέχονται αυξημένες πιέσεις από τους οπαδούς να πουλήσουν τον σύλλογο, μετά από αρκετά χρόνια απογοητευτικών εμφανίσεων και μεταγραφικών περιόδων όπου δεν αποκτήθηκαν μεγάλοι παίκτες.

Διαβάστε επίσης: Ίλον Μασκ: Μετά την Twitter αστειεύεται και βάζει στο στόχαστρο την Μάντσεστερ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες της ιστορικής ομάδας έχουν κάνει κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο να φέρουν νέο επενδυτή, ωστόσο δεν φέρονται ακόμη έτοιμοι να παραχωρήσουν τον έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η αξία της οποίας ανέρχεται σε περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες (6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν να πουλήσουν ένα μερίδιο του συλλόγου, την ώρα που εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της οικογένειας Γκλέιζερ αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Η αξία της ομάδας και ο …Μασκ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πιο επιτυχημένους συλλόγους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κατέχει το ρεκόρ κατάκτησης 13 τίτλων της αγγλικής Premier League και έχει τη δυνατότητα να προσελκύει σταθερά τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου, όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Πολ Πογκμπά και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο σύλλογος πιθανότατα θα προσελκύσει «μνηστήρες», όπως συνέβη με την Τσέλσι, η οποία πουλήθηκε πρόσφατα στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τοντ Μπέλι, σε μια συμφωνία ύψους 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών

Είναι τέτοια η παγκόσμια εμβέλεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, έγραψε στο Twitter ότι θα αγόραζε τον σύλλογο, προτού διευκρινίσει ότι αστειευόταν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι