Διαδικασία κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σερβίας κίνησε η FIFΑ, εξαιτίας σημαίας που έδειχνε το Κόσοβο ως μέρος της χώρας της, η οποία φέρεται να κρεμάστηκε στα αποδυτήρια κατά την αναμέτρηση με τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η εικόνα της σημαίας με το μήνυμα «δεν παραδινόμαστε» στα σερβικά έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν την μοιράστηκε ο Hajrulla Ceku, υπουργός Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Κοσσυφοπεδίου.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ Κατάρ: Κάνει πίσω η Γερμανία για το περιβραχιόνιο «One Love» – Καταγγέλλει την FIFA

«Ντροπιαστικές εικόνες από τα αποδυτήρια της Σερβίας, που εμφανίζουν μισητά, ξενοφοβικά και γενοκτονικά μηνύματα προς το Κόσοβο, ενώ εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA», ανέφερε ο Ceku στο Twitter.

«Περιμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες από τη FIFA, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κοσσυφοπεδίου (FFK) είναι πλήρες μέλος της FIFA και της UEFA», πρόσθεσε.

Το Κόσοβο έγινε μέλος της UEFA και της FIFA το 2016, οκτώ χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Σερβία.

Πειθαρχική διαδικασία

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κίνησε διαδικασία κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, λόγω της σημαίας που εμφανίστηκε στα αποδυτήριά της με αφορμή τον αγώνα Βραζιλία – Σερβία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA.

«Η διαδικασία κινήθηκε βάσει του άρθρου 11 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA και του άρθρου 4 του Κανονισμού για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022».

Από την πλευρά της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι καταδικάζει έντονα την «επιθετική ενέργεια» εναντίον της χώρας.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα γεγονός χαράς και ενότητας και θα πρέπει να στέλνει μηνύματα ελπίδας και ειρήνης και όχι μηνύματα μίσους. Καλούμε τη FIFA να λάβει μέτρα κατά τέτοιων ενεργειών», ανέφερε.

Στον επίμαχο αγώνα, η Σερβία ηττήθηκε 2-0 από τη Βραζιλία, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να αναμετρηθεί με το Καμερούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.