Συμφωνία για να λάβει κοινοπρακτικό «πράσινο» δάνειο ύψους 200 δισεκατομμυρίων γιεν υπέγραψε με την Μizuho BanΚ η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan.

Η Nissan θα αξιοποιήσει το δάνειο αυτό για να υποστηρίξει το σχέδιό της για καθαρή κινητικότητα και ηλεκτροκίνηση. Η διάρκεια της σύμβασης δανείου θα είναι πέντε και επτά έτη.

Διαβάστε επίσης – Nissan: Πούλησε τη ρωσική θυγατρική της για ένα ευρώ

Επενδυτικό πρόγραμμα στην ηλεκτροκίνηση

Η ιαπωνική εταιρεία στοχεύει με την κίνησή της αυτή να κάνει σοβαρά βήματα στο επενδυτικό της πρόγραμμα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με το δάνειο θα χρηματοδοτηθούν επιλέξιμα πράσινα έργα στο επίπεδο της έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και επενδύσεις και δαπάνες που αφορούν στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή οχημάτων μηδενικών εκπομπών και εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα ή άλλες μελλοντικές πρωτοβουλίες ουδέτερων εκπομπών άνθρακα.

Διαβάστε επίσης – Η πράσινη ηλεκτροκίνηση της Nissan βρίσκει κίτρινο φανάρι

Ως μια από τις πρωτοπόρες αυτοκινητοβιομηχανίες στα ηλεκτρικά οχήματα, η Nissan επιταχύνει στην ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογική καινοτομία για να βελτιώσει τις επιδόσεις της όρον αφορά στις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την καθαρή κινητικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green