Το Μαρόκο δείχνει ασταμάτητο και μετά την Ισπανία απέκλεισε και την Πορτογαλία στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ: Τα ρεκόρ που «κυνηγά» ο Μέσι στο Κατάρ

Οι Αφρικανοί εξασφάλισαν έτσι με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και το έπραξαν με εμφατικό τρόπο.

Και βεβαίως δίκαιο, αν αναλογιστεί κάποιος την εικόνα που είχε (και) στο παιχνίδι με τους Πορτογάλους η «παρέα» του Χακίμι.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ: Το «Σύνδρομο του Παγκοσμίου Κυπέλλου» χτυπά την Κίνα

Πάμε όμως να δούμε ορισμένα σημαντικά στοιχεία που αφορούν το παιχνίδι των Μαροκινών, πάμε να εστιάσουμε στα χαρακτηριστικά που έχει η ομάδα έκπληξη στο παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Να δούμε την «ταυτότητα» του Μαρόκου και ποια είναι τα στοιχεία που έχει η συγκεκριμένη ομάδα και κάνει τον κόσμο να… παραμιλά.

Ο προπονητής

Οφείλει να σταθεί κάποιος στον προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, τον Ουαλίντ Ρεγκραγκί για τον τρόπο που προετοίμασε την ομάδα του για το Μουντιάλ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει όμως να γίνει για τα τρία πιο δύσκολα παιχνίδια, αυτά εναντίον της Κροατίας (στον όμιλο), Ισπανίας και Πορτογαλίας στις νοκ άουτ φάσεις.

Το Μαρόκο παρέδωσε μαθήματα τακτικής και ο προπονητής του ήταν κάτι παραπάνω από «διαβασμένος» σε ότι αφορά το παιχνίδι των αντιπάλων της ομάδας του.

Μόλις ένα γκολ παθητικό

Σημειώστε πως αυτό ήταν αυτογκόλ και θα καταλάβετε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ρεγκραγκί. Είτε όταν παίζει με τετράδα πίσω είτε όταν ο προπονητής του επιλέγει τρεις στόπερ για να κρατήσει το σκορ.

Υπόθεση τερματοφύλακας

Όταν μια ομάδα έχει καλό τερματοφύλακα, αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε Μουντιάλ που τα παιχνίδια δεν είναι πολλά.

Το Μαρόκο είναι στην ευχάριστη θέση ν’ απολαμβάνει μια απίστευτη σιγουριά με την παρουσία του Γιασίν Μπόνο κάτω απ’ τα δοκάρια.

Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης ήταν εντυπωσιακός και στο παιχνίδι απέναντι στην Πορτογαλία, δημιουργώντας την αίσθηση του «ανίκητου».

Ποδοσφαιριστές με πλούσιες «παραστάσεις»

Η εθνική ομάδα του Μαρόκου έχει «εξαργυρώσει» την παρουσία πολλών παικτών της στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μάλιστα με τις φανέλες μεγάλων συλλόγων, όπως η Παρί, η Μπάγερν, η Τσέλσι, η Σεβίλλη και άλλοι.

Η αυτοπεποίθηση των Μαροκινών είναι στα ύψη κι αυτό το διακρίνει εύκολα κάποιος από την ποιότητα που παρουσιάζουν στο παιχνίδι τους οι Αφρικανοί.

Στην κόντρα… δεν πιάνονται

Το Μαρόκο είναι η ομάδα που ξέρει να παίζει καλύτερα απ’ όλες τις άλλες της διοργάνωσης, την κόντρα επίθεση.

Οι Μαροκινοί έχουν κάνει… επιστήμη τις κόντρες και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς με τρεις – τέσσερις πάσες τρέχουν όλο το γήπεδο.

Παρατηρώντας κάποιος τον τρόπο επιθετικής ανάπτυξης των Μαροκινών, δεν μπορεί παρά να τους βγάλει το… καπέλο.

Και στο παιχνίδι με την Πορτογαλία έβγαλαν πέντε τουλάχιστον υποδειγματικές κόντρες, με τους Μαροκινούς να φαντάζουν «βέλη» που πλήγωναν στην κάθε ευκαιρία την πορτογαλική άμυνα.

Ο Μαροκινός Κριστιάνο

Αφήσαμε για το τέλος, την φάση του γκολ των Μαροκινών, που έστειλε την Πορτογαλία… σπίτι της.

Το άλμα του Εν Νεσιρί στη φάση του γκολ θύμισε… Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πήδηξε τόσο ψηλά ο Μαροκινός που σίγουρα ο Κριστιάνο που παρακολουθούσε από τον πάγκο των Πορτογάλων, θα έφερε στο νου του κάποια παρόμοια δικά του γκολ.

Από τη στιγμή που το Μαρόκο «βρήκε» το γκολ, όλα είχαν πάρει το… δρόμο τους.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι