«Βάζουμε την ενεργειακή αξιοποίηση στη διαχείριση των αποβλήτων, εκεί που απαιτείται. Δίνουμε έμφαση στη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση»

Αυτό σημείωσε στο συνέδριο «Waste to Energy» για την ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

«Μπόνους» στους επενδυτές για επαναχρησιμοποίηση ανεμογεννητριών

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Έμφαση στην πρόληψη»

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Γραφάκος μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στην ιεράρχηση διαχείρισης των αποβλήτων που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Έμφαση δίνεται στη πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση. Εν συνεχεία, τα σύμμεικτα απόβλητα οδηγούνται σε Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, όπου ανακτώνται τα πρός ανάκτηση υλικά και το υπόλειμμα αντί να οδηγείται σε ταφή, μετατρέπεται σε δευτερογενές καύσιμο για την ενεργοβόρο βιομηχανία. Αυτή τη διαδικασία τη στηρίζει το Υπουργείο και με την αρχή της νέας χρονιάς θα γίνει διαβούλευση για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή της ενεργειακής αξιοποίησης στη χώρα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green