
Με αφορμή το ρεκόρ τουρισμού της Ελλάδας για το 2022, το Γερμανικό Δίκτυο Συντακτών RND φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, αναφορικά και με τους στόχους που τίθενται εφ’ εξής. Θεμελιώδης επιδίωξη καθίσταται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τον χειμώνα, με τον υπουργό Τουρισμού να σχολιάζει πως «υπάρχει η δυνατότητα η ενεργειακή κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία, μία συνθήκη win – win. Οι Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι και οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Δεδομένης της διάρκειας του ελληνικού χειμώνα, δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν για ηλεκτρικό ρεύμα ή φυσικό αέριο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».
Κικίλιας: Αυξημένες κατά 3,6% οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, σε σχέση με το 2019
Σπουδαία δουλειά στα ελληνικά αεροδρόμια
Σχετικά με το πώς θα επηρεαστεί ο τουρισμός από την κρίση, ο υπουργός Τουρισμού ανταποκρίνεται πως «δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την Ελλάδα», εκθειάζοντας τη δουλειά που γίνεται από όλους για την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών σε κάθε τους έκφανση.Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη αντιμετώπισαν προβλήματα, επειδή οι ειδικοί δεν ήταν σίγουροι αν ο τομέας θα ανακάμψει τόσο γρήγορα. Ως αποτέλεσμα, υπήρχε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και συντονισμού σε πολλά μέρη. Αλλά τα ελληνικά αεροδρόμια έχουν κάνει σπουδαία δουλειά – και γι’ αυτό είδαμε αύξηση 5% στις αφίξεις».
Τέλος, σε ερώτηση του γερμανικού μέσου αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ο υπουργός Τουρισμού σχολιάζει πως «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, τη μείωση των αποβλήτων, της κατανάλωσης ενέργειας και νερού. Μετατρέπουμε επίσης μικρά νησιά σε οικολογικά νησιά, όπως η Αστυπάλαια, η Χάλκη και η Νάξος. Το έργο ονομάζεται GR-eco και στα νησιά αυτά η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτεται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μέλλον».
Πηγή Deutsche Welle


Latest News
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι