Σε περικοπή 950 θέσεων εργασίας προχωρά το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αντιμετωπίζει αναταράξεις μετά την κατάρρευση της FTX.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Μπράιαν Άρμστρονγκ, διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, δήλωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει το 25% των υπαλλήλων της για να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να «αντέξει τις πτώσεις στην αγορά κρυπτογράφησης».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα κλείσει επίσης διάφορα έργα στα οποία η είχε «μικρότερη πιθανότητα επιτυχίας», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Απολύσεις: Γιατί τα «λευκά κολάρα» βρίσκονται στο στόχαστρο

Απολύσεις σε ολόκληρο τον κλάδο

Η Coinbase γίνεται έτσι η τελευταία εταιρεία κρυπτογράφησης που ανακοινώνει απολύσεις μέχρι στιγμής φέτος. Την περασμένη εβδομάδα, το ανταλλακτήριο Huobi δήλωσε ότι θα απολύσει το 20% του προσωπικού του, ενώ η Silvergate, μια αμερικανική τράπεζα με επίκεντρο την κρυπτογράφηση, δήλωσε ότι θα καταργήσει περίπου το 40% των θέσεων εργασίας. Παράλληλα, ο δανειστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Genesis ανακοίνωσε ότι περικόπτει τις θέσεις εργασίας του 30% των υπαλλήλων του.

Η ανακοίνωση της Coinbase έρχεται καθώς η κατάρρευση της FTX και η σύλληψη του ιδρυτή της Sam Bankman-Fried συνεχίζουν να προκαλούν τριγμούς στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, καθώς ώθησε τις ρυθμιστικές αρχές να εντείνουν τον έλεγχό τους.

«Οι σκοτεινοί καιροί εξαλείφουν επίσης τις κακές εταιρείες, όπως βλέπουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Armstrong, προσθέτοντας ότι η Coinbase είναι «καλά κεφαλαιοποιημένη» και ότι τα κρυπτονομίσματα «δεν πάνε πουθενά».

Οι μετοχές της Coinbase, που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημείωσαν άνοδο 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto