Την ελληνική σημαία ύψωσε στο Mariehamn της Φινλανδίας το επιβατηγό-οχηματαγωγό «ΑΝΕΜΟΣ» (πρώην Rosella) που είναι το νεοαποκτηθέν επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο της Aegean Sea Lines, του Ομίλου Ευγενίδη. Σχετικές φωτογραφίες έχουν ανεβάσει στα social media στελέχη της εταιρείας του Ομίλου που μετέβησαν στη Φινλανδία για να παραλάβουν το πλοίο.
Το «Ανεμος» του Ομίλου Ευγενίδη είναι ολικής χωρητικότητας 16.850 τόνων , έχει μήκος 136,11 μέτρα, και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21,2 ναυτικών μιλίων την ώρα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 1.700 επιβάτες και 345 ΙΧ ή 55 12μετρα φορτηγά οχήματα.

Αποκτήθηκε από την Νορβηγική Viking Line, αντί 11,25 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο του Όσλο, η νορβηγική εταιρεία.Σύμφωνα με το νηογνώμονα του ο οποίος είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο, το πλοίο ανήκει στην Α’ κατηγορία σε όλες τις παραμέτρους λειτουργίας του, τηρεί τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας, διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας και άνετους κοινόχρηστους χώρους σε εσωτερικά και εξωτερικά καταστρώματα με μπαρς, καταστήματα, παιδότοπο κλπ. Το πλοίο θα υποστεί μικρές μετατροπές στην Ελλάδα και θα δρομολογηθεί από την αρχή του καλοκαιριού του 2023 στις Δυτικές Κυκλάδες.

Όπως έχει γράψει ο ot.gr το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται ιδιαίτερη ένταση του ανταγωνισμού στις γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων όπου θα δρομολογηθούν τρία συμβατικά πλοία φέτος έναντι ενός πέρυσι.

Παράλληλα στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων κατά τους θερινούς μήνες θα δρομολογηθούν και ταχύπλοα, όπως κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία