Η εταιρεία Ineos του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Sir Jim Ratcliffe «μπήκε» επίσημα στην κούρσα, σύμφωνα με το BBC Sport, για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Οι ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, η οικογένεια Γκλέιζερ, δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι σκέφτονταν να πουλήσουν τον σύλλογο καθώς «διερευνούν στρατηγικές εναλλακτικές».

Λιονέλ Μέσι: Ντεμπούτο στη Wall Street με ράλι 200%

Αποτυχημένη απόπειρα με την Τσέλσι

Ο Ratcliffe έκανε μια ανεπιτυχή προσφορά 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών για να αγοράσει την Τσέλσι πέρυσι, αφού ο ιδιοκτήτης Ρόμαν Αμπράμοβιτς έβαλε προς πώληση την ομάδα του Λονδίνου.

Γεννημένος γιος ξυλουργού στο Failsworth, στο Greater Manchester, ο Ratcliffe είναι οπαδός της United από παιδί, καθώς και ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα προσπαθούσε να αγοράσει την ομάδα του Ολντ Τράφορντ μετά την αποτυχία του να αποκτήσει την Τσέλσι, αλλά μετά από συνάντηση με τους αδελφούς Τζόελ και Άβραμ Γκλέιζερ, εκείνοι δεν ήθελαν να πουλήσουν.

Αλλαγή στάσης

Ωστόσο, έκτοτε οι Γκλέιζερς άλλαξαν στάση και πλέον ο Ratcliffe μπήκε στη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Ο όμιλος Ineos κατέχει την ποδοσφαιρική γαλλική ομάδα Νις και τον ελβετικό σύλλογο Λωζάνη.

Ο Ratcliffe όμως αντιμετωπίζει ανταγωνισμό, καθώς κοινοπραξία υπό την ηγεσία του Todd Boehly πλήρωσε 2,5 δισ. λίρες για τις μετοχές του συλλόγου του Στάμφορντ Μπριτζ, ενώ δήλωσε ότι θα προσφέρει 1,75 δισ. λίρες για να επενδύσει στον σύλλογο της Premier League.

Διαμαρτυρίες από τους οπαδούς

Υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες κατά της ιδιοκτησίας των Γκλέιζερς τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας τον Μάιο του 2021 που προκάλεσε την αναβολή του εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ.

Χιλιάδες οπαδοί πραγματοποίησαν πορεία προς το Ολντ Τράφορντ σε ένδειξη διαμαρτυρίας πριν από παιχνίδι ξανά με την Λίβερπουλ, αυτή τη σεζόν, τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι