Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο και τα ασύλληπτα χρέη του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTΧ και ο ιδρυτής της Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ.

Οι δικηγόροι του δημοσίευσαν μια εκτενή λίστα πιστωτών που περιλαμβάνει εταιρείες μέσων ενημέρωσης, αεροπορικές εταιρείες, πανεπιστήμια και φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ τώρα αποκαλύπτεται ότι έχει οφειλές και σε μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google, η Meta (μητρική της Facebook), η Amazon, το TikTok, το Twitter και η Αpple.

Η νέα λίστα πιστωτών, που δημοσιεύτηκε από τους δικηγόρους της FTX στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών του Ντέλαγουερ, αποτελείται από 115 σελίδες και περιέχει χιλιάδες ονόματα.

FTX: Πόσα χρωστάει σε Netflix, Wall Street Journal και Binance

Η εκτενής λίστα δείχνει σε πόσους ανθρώπους, εταιρείες, μέσα ενημέρωσης, κυβερνήσεις και άλλες οντότητες οφείλονται χρήματα από την FTX και αποτελεί μια προσπάθεια χαρτογράφησης των εκατομμυρίων πελατών που ασχολήθηκαν με το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο crypto, πριν ο ιδρυτής του και τα στελέχη του κατηγορηθούν για απάτη και εξαπάτηση επενδυτών.

Να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι σαφές πόσα χρήματα οφείλονται στις εταιρείες τεχνολογίας. Αυτή η πληροφορία δεν παρέχεται στη σχετική λίστα. Άλλες εταιρείες από τον κλάδο τεχνολογίας που περιλαμβάνονται είναι το Netflix, το LinkedIn, η Amazon και η Microsoft.

Πώς έκανε προωθητικές ενέργειες

Η FTX έκανε σε μεγάλο βαθμό προωθητικές ενέργειες μέσω διαφημιστικών καμπανιών, χορηγιών και συνεργασιών επί πληρωμή. Είναι πιθανό σε ορισμένες ή σε όλες αυτές τις εταιρείες να οφείλονται τέλη διαφήμισης, καθώς το ανταλλακτήριο είχε λογαριασμούς στο Facebook, το TikTok και το Twitter ή χρεώσεις φιλοξενίας cloud στην περίπτωση της Amazon.

Η εκπρόσωπος του Netflix, Emily Feingold, δήλωσε στο Forbes ότι η εταιρεία «δεν γνώριζε ποτέ ότι είχε κάποια επιχειρηματική σχέση με την FTX και δεν καταλάβαινε γιατί μας είχαν καταχωρίσει ως πιστωτές».

Ο Edgar Mosley, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων αναδιάρθρωσης Alvarez & Marsal που κατέθεσε τη λίστα πιστωτών, δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με πιθανές αποκλίσεις και λάθη.

Επίσης, η FTX δεν φαίνεται να έχει προβάλει διαφημίσεις στο Facebook, σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη διαφημίσεων της πλατφόρμας. Και σε αυτή την περίπτωση, η Microsoft αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχολιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto