Ομόφωνα ένοχος κηρύχθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών τι 2016.

Προανακριτική – Καλογρίτσας : Αποκαλύπτει «καυτά» SMS με Παππά για το ραντεβού με τους Άραβες

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές και στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάππα ανακοίνωσε την ετυμηγορία των 13 ανώτατων δικαστών που συγκρότησαν το Ειδικό Δικαστήριο στην οποία κατέληξαν μετά από διάσκεψη που προηγήθηκε τις επόμενες μέρες κεκλεισμένων των θυρών.

Ποινή ενός έτους πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας για το Νίκο Παππά και έξι μήνες για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος. «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.

Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ωστόσο οι δικαστές, αποτίμησαν διαφορετικά το αποδεικτικό υλικό και οδηγήθηκαν σε απόφαση ενοχής.

Βίντεο από την είσοδο των Αν. Λοβέρδου και Χρ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο

Βίντεο από την είσοδο του δικηγόρου του Νίκου Παππά, Γιάννη Μαντζουράνη στο Ειδικό Δικαστήριο

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.