Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός ότι η Κίνα μπλόκαρε το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 που καταδίκαζε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ.

«Αλλά για μένα είναι περισσότερο σημαντικό ότι όλοι οι άλλοι συμμερίσθηκαν μία ξεκάθαρη θέση για το διεθνές δίκαιο, την πολυμέρεια και τον τερματισμό του πολέμου», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Τι σημαίνει το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Κίνα

Ο Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε επίσης ότι διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την προοπτική προόδου εντός του έτους για την αναδιάρθρωση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών.

Εξέλιξη στην αναδιάρθρωση του χρέους των φτωχότερων χωρών

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές των φτωχών χωρών της Αφρικής και της Ασίας. «Υπήρξε ένα προσεκτικό μήνυμα από την Κίνα» για το ζήτημα, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Παγκόσμια Τράπεζας ανέφερε ότι οι εποικοδομητικές παρατηρήσεις από τον αναπληρωτή  διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας «έδωσαν περιθώριο να προχωρήσουμε» στη διευθέτηση των ζητημάτων χρέους. Οι παρατηρήσεις έρχονται εν μέσω εκκλήσεων της Κίνας, του μεγαλύτερου διμερούς πιστωτή στον κόσμο, ότι οι παγκόσμιοι δανειστές θα πρέπει να προβούν σε κούρεμα των δανείων που έχουν χορηγηθεί σε αναπτυσσόμενες χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και της πανδημίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, εν τω μεταξύ, έχουν επανειλημμένα επικρίνει την Κίνα ότι καθυστερεί στην ελάφρυνση του χρέους δεκάδων χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα