Περιόρισαν τα κέρδη τους οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ενδείξεις για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, αντισταθμίστηκαν από τους φόβους για τον αντίκτυπο των πιθανών αυξήσεων των ευρωπαϊκών επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού  Brent σημείωναν άνοδο  κατά 49 σεντς ή 0,61% στα 81,24 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) σημείωναν άνοδο κατά 43 σεντς ή 0,55%, στα 78,12 δολάρια.

Wall Street: Συνεχίζει την πτωτική πορεία- Προσπαθεί ο Dow

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία τον περασμένο μήνα αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες για αύξηση της ζήτησης, από τη χώρα που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον πλανήτη.

Οι θαλάσσιες εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα πρόκειται να φθάσουν σε επίπεδο ρεκόρ αυτόν τον μήνα, καθώς τα διυλιστήρια εκμεταλλεύονται τις φθηνές τιμές.

Ωστόσο, η αγορά δέχθηκε πιέσεις από τις αυξανόμενες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μετά την ταχύτερη από την αναμενόμενη επιτάχυνση των τιμών καταναλωτή στη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αυξήθηκε σε υψηλότερο του αναμενόμενου ετήσιο ποσοστό 8,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού,  η 10η συνεχόμενη εβδομάδα συσσώρευσης αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ  ενίσχυσε τις πιέσεις στις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές