H Liberty Media κάνει πράξη αυτό που είχε ανακοινώσει. Οτι θέλει να αλλάξει τα πάντα στη Formula 1. Η εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων που εισήλθε στον κόσμο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ, αγοράζοντας τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Formula 1 για 100, παρακαλώ, χρόνια, δείχνει έτοιμη να τα αλλάξει όλα!

Από το προφίλ των αγώνων, την είσοδο νέων χωρών για τη φιλοξενία αγώνων – περισσότερα γκραν πρι σε «ύφος» Μόντε Κάρλο! – έως και την αύξηση των ομάδων στη σειρά εκκίνησης. Η εταιρεία μεταλλάσσει τα πάντα, άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στην ψηφιακή εποχή και εκτόξευσε και τα έσοδά της, παρά την περίοδο της πανδημίας.

Formula 1: Δεν θα γίνει ποτέ ηλεκτρική

Αλλά και σε οικονομικό επίπεδο ο θεσμός πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Στο ταμείο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20% από 2,136 δισ. δολάρια σε 2,573 δισ. δολάρια, ενώ οι 10 ομάδες μοιράστηκαν μεταξύ τους έσοδα ύψους 1,087 δισ. ευρώ το 2022.

Το θέαμα είναι αυτό που θα προσέξει σαν κόρη οφθαλμού τόσο την τηλεθέαση όσο και τις πωλήσεις σε εισιτήρια. Το 2021, οι τηλεθεατές παγκοσμίως έφτασαν στο αστρονομικό νούμερο του 1,55 δισεκατομμυρίου, ενώ φέτος ίσως να αγγίξει και τα 2 δισεκατομμύρια.

Μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση γυναικών ως μια ανεκμετάλλευτη δεξαμενή οπαδών. Για τη Liberty Media η προσέγγιση νέων οπαδών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών είναι ένας νέος στόχος. Ηδη το 40% των οπαδών της F1 είναι πλέον γυναίκες, 8% περισσότερες σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια.

Σε τάξη και οι πανηγυρισμοί

Και επειδή το θέαμα εξαρτάται από κάθε στιγμή μέσα στην πίστα η Liberty Media ίσως να μη δει με καλό μάτι την απόφαση της FIA που θέλει να βάλει στοπ στους μηχανικούς να κρεμιούνται πανηγυρίζοντας από τα κάγκελα των πιτ στοπ στο τέλος κάθε αγώνα και όταν πέφτει η καρό σημαία.

Η καθιερωμένη εικόνα με το πάντοκ όλης της ομάδας να σκαρφαλώνει, μάλλον μπαίνει στο κουτί της τετράτροχης ιστορίας της F1. H Formula 1 βάζει τέλος στην εμβληματική εικόνα με τον κανονισμό να αναφέρει ότι οι μηχανικοί θα μπορούν να σταθούν στα κάγκελα, αλλά δεν θα μπορούν να κρέμονται.

H FIA μοιάζει να ξεψειρίζει κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και τους γρύλους. Μετά την ποινή του Αλόνσο για το γεγονός ότι ο γρύλος ακούμπησε το μονοθέσιό του τη στιγμή που έκτιε την τιμωρία του εξέδωσε νέο κανονισμό που αναφέρει ρητά ότι όταν ένα μονοθέσιο είναι σταματημένο στο pit lane ως αποτέλεσμα έκτισης μιας ποινής δεν επιτρέπεται να γίνουν εργασίες μέχρι το μονοθέσιο να εκτίσει την ποινή του.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι