Ποιοι φοβούνται τη… στραβή και κάνουν πίσω

Με την λογική «λίγη υπομονή δεν βλάπτει» κινούνται οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στη χώρα μας.

Ποιοι φοβούνται τη… στραβή και κάνουν πίσω

· Άνθρωποι που συνομιλούν με διεθνή funds λένε πως η συντριπτική τους πλειονότητα βρίσκονται σε στάση αναμονής μέχρι τις εθνικές εκλογές.

· «Κανείς», όπως λένε, «δεν θέλει να διακινδυνεύσει τώρα μια κίνηση, η οποία μπορεί να τους βάλει σε αχρείαστους μπελάδες».

· Και ειδικά όσοι σχεδιάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να προχωρήσουν σε μεγάλες εξαγορές.

· Και αυτό γιατί πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος «να συμβεί μια στραβή».

· Όπως για παράδειγμα να προκύψει παρατεταμένη πολιτική αστάθεια από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

· Πράγμα που θεωρείται ότι χειρότερο για το επιχειρείν, το οποίο ευδοκιμεί μόνο σε περιβάλλον σταθερότητας.

· Κάποια deals βέβαια, μικρότερου βεληνεκούς σε κλάδους που δεν επηρεάζονται άμεσα από τις πολιτικές εξελίξεις μαθαίνουμε πως θα προχωρήσουν…

—————————–

Διεργασίες για «αναβίωση» του ΣΕΣΜΕ

·      Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται, όπως μαθαίνουμε, οι διεργασίες για την αναβίωση του ΣΕΣΜΕ.

·      Πρόκειται για το «συνδικαλιστικό όργανο» των σούπερ μάρκετ, το οποίο διαλύθηκε με πάταγο πριν από περίπου 20 χρόνια.

·      Αφορμή, για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, στάθηκε η καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η επιβολή προστίμων σε 7 αλυσίδες για σύσταση καρτέλ.

·      Στην αγορά ψιθυρίζεται πως πριν από περίπου δέκα ημέρες έγινε σχετική συνάντηση στα γραφεία ενός από τους λεγόμενους «big four» του χώρου.

·      Στο σχήμα πάντως επιχειρείται να συμμετέχουν και μικρότερες εταιρείες, με μια φόρμουλα που θα ταιριάζει στους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων.

·      Η χρονική συγκυρία δεν είναι άσχετη με τις πρωτοβουλίες για κοινή εκπροσώπηση του κλάδου.

·      Οι προκλήσεις, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν, είναι πολλές και απαιτείται μια «ενιαία φωνή».

·      Πέρα από την ανομολόγητη σύγκρουση με τη βιομηχανία, υπάρχουν θέματα και με τα αναπτυξιακά προγράμματα.

·      Οι επιχειρήσεις του χώρου, λέγεται πως έχουν αξιοποιήσει ελάχιστα τους ευρωπαϊκούς πόρους και το φθηνό χρήμα που αυτά προσφέρουν…

—————————–

Το all inclusive πολυτελείας αποκτά νέους «οπαδούς»

·       Για να επιβιώσει κάποιος στον κόσμο των επιχειρήσεων και να αναπτυχθεί πρέπει να πιάσει τον παλμό των καταναλωτών.

·      Να συμβαδίζει με το ρεύμα της εποχής. Ακόμη και αν διαφωνεί.

·      Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν κορυφαίοι παίκτες του παγκόσμιου τουρισμού και ενέδωσαν στην… γοητεία του all inclusive.

·      Της πρακτικής δηλαδή να προσφέρει το ξενοδοχείο απεριόριστη κατανάλωση φαγητού και ποτού και διάφορων ακόμη δραστηριοτήτων σε προκαθορισμένη τιμή.

·      Βέβαια, αυτό που σκοπεύουν να λανσάρουν οι κολοσσοί της φιλοξενίας δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα αρκετές μονάδες στην Ελλάδα.

·      Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, πρόκειται για all inclusive πολυτελείας όπου τα καταλύματα θα προσφέρουν από γκουρμέ γεύματα μέχρι προσωπική υπηρεσία μπάτλερ!

·      Το συγκεκριμένο μοντέλο διακοπών στη χώρα μας πάντως δέχεται αρκετά πυρά για το μειωμένο οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

·      Επαγγελματίες από διάφορους κλάδους που εξαρτώνται από τον τουρισμό σε Ρόδο, Κρήτη και Κω κάνουν λόγο για μάστιγα.

·      Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων all inclusive, λένε, αφήνουν πολύ λίγα χρήματα στην τοπική οικονομία.

·      Σε αντίθεση με τους επισκέπτες σε καταλύματα τύπου Airbnb που έχουν βοηθήσει να αναζωογονηθούν ολόκληρες περιοχές που είχαν παρακμάσει.

·      Την ώρα που σχεδιάζονται πολιτικές καλό είναι οι ανησυχίες των επαγγελματιών να λαμβάνονται υπόψη.

·      Και ο νοών νοείτω…

——————————–

Οι διάδοχοι παίρνουν τη σκυτάλη στον όμιλο Χαραγκιώνη

·      Βαθιά θλίψη μαθαίνουμε πως σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Χαραγκιώνη στους εργαζόμενους του ομώνυμου ομίλου.

·      Και κυρίως στους ανθρώπους που δούλεψαν μαζί με τον εκλιπόντα για πάρα πολλά χρόνια.

·   Μαθαίνουμε πως παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες ο σπουδαίος επιχειρηματίας, με την πολυσχιδή δραστηριότητα φρόντιζε να ενημερώνεται καθημερινά για την πορεία της εταιρείας.

·   Και να προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές του.

·      Όλοι αναγνώριζαν άλλωστε τα χιλιόμετρα που είχε διαγράψει στην επιχειρηματική αρένα, τα περισσότερα με μεγάλη επιτυχία.

·      Ένα ακόμη στοιχείο που διέκριναν στον Θεόδωρο Χαραγκιώνη ήταν η αστείρευτη αισιοδοξία, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.

·      Τις οποίες βίωσε η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, όταν έφτασε κοντά στην πτώχευση. Αισιοδοξία που διατήρησε μέχρι τέλους.

·      Η σκυτάλη του ομίλου περνάει πλέον ολοκληρωτικά στη νέα γενιά, η οποία όπως λένε πηγές του ομίλου θα συνεχίσουν το έργο του ιδρυτή.

OT Originals

Περισσότερα από Il Postino

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο