Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία, η οποία επιδιώκει να τονίσει τη σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Kitack Lim δήλωσε: «Οι γυναίκες εργάζονται σε όλες τις πτυχές του ναυτιλιακού τομέα σε όλο τον κόσμο, στην ακτή και στη θάλασσα για να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε ένα απανθρακοποιημένο, ψηφιοποιημένο και πιο βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία. Υπάρχει ακόμη μια σημαντική ανισορροπία μεταξύ των φύλων στη ναυτιλία. Οι καιροί αλλάζουν, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή».

Ημέρα Ναυτικών: Τιμή στους ανθρώπους της θάλασσας

Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν καθοριστικό ρόλο

«Οι άνθρωποί μας στη θάλασσα και τη στεριά είναι η κινητήρια δύναμη της ναυτιλίας», αναφέρει η ΕΕΕ και προσθέτει πως «όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του κλάδου. Με τη δέσμευση της αναγνώρισης και της ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών στη ναυτιλία, χαιρετίζουμε τη Διεθνή Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία!».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, τονίζει πως «η καθιέρωση της παγκόσμιας Ημέρας για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία, από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα της ύπαρξής της».

«Είναι ευθύνη όλων μας στη ναυτιλία να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την ίση αντιμετώπιση και τις ίσες ευκαιρίες όλων των εργαζομένων στον κλάδο μας, χωρίς διακρίσεις.
Η συμμετοχή περισσότερων γυναικών σε όλα τα επίπεδα εργασίας και λειτουργίας στον κλάδο της ναυτιλίας συμβάλλει δραστικά στην περαιτέρω εξέλιξη του, που συνδέεται άμεσα με την επένδυση στη μόνη κινητήρια δύναμη του πλανήτη, τον άνθρωπο», προσθέτει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά