Aύξηση 142% κατέγραψε η παραγωγή οχημάτων στη μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της Tesla στη Σανγκάη τον Μάιο, παραδίδοντας 77.695 οχήματα όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Ο Ίλον Μασκ είναι ο ιδανικός ξένος επενδυτής για το Πεκίνο

Ο Ίλον Μασκ εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Tesla Shanghai Gigafactory, νωρίτερα μέσα στο μήνα, στη διάρκεια επίσκεψης του στην Κίνα, ενώ εκφράστηκε θετικά τόσο για τη λειτουργικότητά της παραγωγής, όσο και για την ποιότητα των οχημάτων που παράγονται στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα.

Η Tesla Shanghai Gigafactory ιδρύθηκε το 2019 στην ανατολική Κίνα και είναι η πρώτη εργοστασιακή μονάδα τέτοιου μεγέθους που διαθέτει η Tesla εκτός των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο του 2023, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μία άλλη μεγάλη επένδυση στη Σανγκάη. Πρόκειται για την κατασκευή μιας νέας μεγάλης εργοστασιακής μονάδας που θα παράγει αποκλειστικά το προϊόν αποθήκευσης ενέργειας Megapack που παράγει η Tesla.

Ποιους συνάντησε ο Μασκ στην Κίνα

Επισκέψεις στα υπουργεία Εμπορίου και Βιομηχανίας περιελάμβανε το πρόγραμμα του Ίλον Μασκ κατά τη δεύτερη ημέρα στην Κίνα, όπως αναφέρει το Reuters με δημοσίευμά του.

Στο υπουργείο Εμπορίου, συναντήθηκε με τον υπουργό Ουάνγκ Γεντάο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφοριών το οποίο έχει τη ρυθμιστική εποπτεία για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η πρώτη επίσκεψη του Μασκ στην Κίνα εδώ και τρία χρόνια έγινε σε μια περίοδο καθώς για την Tesla ο ανταγωνισμός από τα ηλεκτρικά οχήματα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών εντείνεται και παράλληλα αιωρείται κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια επέκτασης του εργοστασίου στη Σαγκάη.

Το εν λόγω εργοστάσιο παρήγαγε περισσότερα από 700.000 μοντέλα Model Y και Model 3 πέρυσι, περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green