Τη δημιουργία εργοστασίου για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρότεινε η Tesla στην Ινδία με τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται στην ασιατική χώρα, να προωθούνται τόσο για εγχώρια πώληση όσο και για εξαγωγή. Την επανεκκίνηση της πρότασης για κατασκευή εργοστασίου στην ινδική επικράτεια ανακοίνωσε αντιπροσωπεία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε κυβερνητικούς αξιωματούχους την Τετάρτη.

Ιλον Μασκ: Επίσκεψη στη Γαλλία – Σενάρια για επενδύσεις με Μακρόν

Η πρόταση έρχεται αφότου η Ινδία αρνήθηκε να συμφωνήσει με το αίτημα της Tesla πέρυσι να μειώσει τον φόρο εισαγωγής στα αυτοκίνητα, ο οποίος μπορεί να φτάσει έως και το 100%. Η Ινδία συμφωνούσε η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιλον Μασκ να κατασκευάζει οχήματα σε τοπικό επίπεδο, αλλά η Tesla από τη μεριά της, ήθελε πρώτα να «τεστάρει» την αγορά με εισαγωγές οχημάτων της από την Ινδία, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Αν και η Tesla δεν συζήτησε το αίτημα για χαμηλότερους φόρους εισαγωγών με Ινδούς αξιωματούχους, πρότεινε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την τοποθεσία ή το ύψος της επένδυσης, όπως ανέφερε ανώνυμη πηγή στο Reuters.

Η κατασκευή αυτοκινήτων σε τοπικό επίπεδο ευθυγραμμίζεται με τον στόχο του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και εταιρείες στη χώρα με την καμπάνια του “Make in India”, ειδικά καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους παρακάμπτοντας την Κίνα.

Συναντήσεις με ινδούς αξιωματούχους

Ανώτατα στελέχη της Tesla βρίσκονται στην Ινδία αυτή την εβδομάδα για να προβούν σε συναντήσεις με την κυβέρνηση και συζητήσεις για την τοπική προμήθεια ανταλλακτικών και άλλα θέματα, ανέφερε το Reuters την Τρίτη.

Οι εκπρόσωποι της Τέσλα συναντήθηκαν με αξιωματούχους από το πρωθυπουργικό γραφείο του Μόντι και άλλα υπουργεία την Τετάρτη, δήλωσε άλλη ανώνυμη πηγή στο Reuters.

Το ανανεωμένο ενδιαφέρον της αυτοκινητοβιομηχανίας για την Ινδία έρχεται σχεδόν ένα χρόνο αφότου ανέστειλε τα σχέδια να πουλήσει αυτοκίνητα στη χώρα, καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει χαμηλότερους φόρους εισαγωγής, τους οποίους ο διευθύνων σύμβουλός της Ίλον Μασκ χαρακτήρισε ως τους υψηλότερους στον κόσμο.

Η Tesla είχε προσλάβει μια τοπική ομάδα και είχε ξεκινήσει μια έρευνα για δημιουργία εκθεσιακού χώρου, αλλά και αυτός ο στόχος εγκαταλείφθηκε πέρυσι.

Η συνάντηση έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Μόντι στις Ηνωμένες Πολιτείες τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green