Πρώην εργαζόμενος της Tesla, προχωράει σε νέα αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την επιδίκαση 3,2 εκατ. δολαρίων για φυλετική διάκριση λόγω χρώματος, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Owen Diaz κατηγόρησε τους δικηγόρους της εταιρείας για άσχημη συμπεριφορά και ζήτησε μια τρίτη δίκη ώστε να μπορέσει να κερδίσει μια μεγαλύτερη αποζημίωση.

Tesla: Αυξάνει τις τιμές ο Μασκ

Και τρίτη δίκη

Οι δικηγόροι του ενάγοντα, δήλωσαν σε κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αργά την Τρίτη ότι οι δικηγόροι του Tesla έκαναν ακατάλληλες ερωτήσεις, κατηγόρησαν αβάσιμα έναν μάρτυρα ότι είπε ψέματα και έκαναν παραπλανητικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ενα δικαστήριο των ΗΠΑ το 2021, θεώρησε την Tesla υπεύθυνη για φερόμενη φυλετική διάκριση που υπέστη ο Diaz στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της εταιρείας στο Fremont της Καλιφόρνια και του επιδίκασε 137 εκατομμύρια δολάρια. Ένα δεύτερο δικαστήριο έκρινε ότι αυτό το ποσό ήταν υπερβολικό και διέταξε μια επανάληψη της δίκης, αφού ο Ντίαζ απέρριψε το ποσό 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Tesla θεωρεί υπερβολικό το ποσό

Ο δικαστής απαγόρευσε και στις δύο πλευρές να παρουσιάσουν νέα στοιχεία ή μαρτυρίες στην επανάληψη της δίκης. Ωστόσο, οι δικηγόροι του Diaz την Τρίτη ανέφεραν ότι η νομική ομάδα της Tesla ανέκρινε ακατάλληλα τον ίδιο και άλλους μάρτυρες σχετικά με υποτιθέμενα περιστατικά, τα οποία ο Diaz αρνήθηκε ότι έλαβαν χώρα.

«Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το τεράστιο χάσμα μεταξύ των αποφάσεων αποζημίωσης του πρώτου και του δεύτερου δικαστηρίου», έγραψαν οι δικηγόροι του.
Η Tesla προσπάθησε να μειώσει το ποσό της αποζημίωσης σε περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια, λέγοντας ότι τα 3,2 εκατ. ήταν πάρα πολλά.

Στην αγωγή του το 2017, ο Ντίαζ είχε κατηγορήσει την αυτοκινητοβιομηχανία ότι απέτυχε να ενεργήσει κατάλληλα όταν κατήγγειλε επανειλημμένα στους διευθυντές ότι οι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν συχνά ρατσιστικές εκφράσεις και χάραξαν σβάστικες σε τοίχους και χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή