«Στεγνό καθάρισμα»

Οφείλω να ομολογήσω πως η αντίδραση του – εν αναμονή πρωθυπουργού – κ. Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στο άλλοτε «πουλαίν» του κ. Σπύρο Πνευματικό, ήταν υποδειγματική. Τον «καθάρισε στεγνά» – αφού βέβαια παρήλθε ένα 24ωρο – συνομίλησε με πάσχουσα από λευχαιμία και έκανε και τις πρέπουσες δηλώσεις. Είχε βέβαια και ανάλογη επικοινωνιακή στήριξη….

Υγεία

Να υποθέσω πως οι αντιδράσεις οφείλονται στα ευρήματα των focus group και στις δέουσες συμβουλές του Αμερικανού επικοινωνιολόγου κ. Γκρίνμπεργκ. Λογικό! Αν σκεφτεί κανείς πως στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων η υγεία μόλις που υπολείπεται από την ακρίβεια, στην κλίμακα των προβλημάτων των πολιτών.

Επιπτώσεις

Εχει ενδιαφέρον στις δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών αν και πόσο θα έχει επιβαρύνει το – δημοσκοπικό – ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας το ατόπημα ή μαρτυρία του κ. Πνευματικού….

Ανάσα

Πάντως το τελευταίο διάστημα με τα θέματα φορολογίας και την τραγικότητα του προβλήματος της υγείας – όπως αναδείχθηκε από την επικαιρότητα – εκτός από την «υπερθέρμανση» του κλίματος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φαίνεται να παίρνει ανάσα. Και να «πιέζει» τη Νέα Δημοκρατία στη «μεγάλη περιοχή» του προεκλογικού γηπέδου! Ας κάνουμε υπομονή όμως έχουμε ακόμη 15 ημέρες μέχρι την 25η Ιουνίου….

———————————————————————

Κομμένος

Κατά τα αναμενόμενα ο συνδυασμός των ανεξάρτητων υποψηφίων, όπου φιγουράριζε η υποψηφιότητα του κ. Ηλία Κασιδιάρη στην Α΄Αθήνας, «κόπηκε» από το τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου. Και ο έγκλειστος των φυλακών του Δομοκού, «αυθωρεί και παραχρήμα» δήλωσε πως στηρίζει τον συνδυασμό «Σπαρτιάτες», ο οποίος εγκρίθηκε. Και μάλιστα η δήλωση του ήταν διθυραμβική – «θα μπει στη Βουλή» κλπ. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός το μόνο που διαθέτει είναι μία σελίδα στο facebook με 1.400 φίλους! Αυτά.

Εξανεμίζεται;

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση συνίσταται στο εξής: Το ποσοστό που θα πάρουν οι «Σπαρτιάτες» θα είναι και ο «σκληρός πυρήνας» των υποστηρικτών του κ. Κασιδιάρη. Γιατί το επισημαίνω; Διότι έχω την εντύπωση πως τα υψηλά ποσοστά που κατέγραφε το κόμμα «Ελληνες» – ως και 5% – έχουν εξανεμιστεί, ίσως προς το παρόν, σε όμορους συνδυασμούς, στο κόμμα «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού, ενδεχομένως στην «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και στην «Πλεύση Ελευθερίας» της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η οποία φαίνεται να είναι προνομιακός αποδέκτης των – δυνάμει – ψηφοφόρων του κ. Κασιδιάρη!

———————————————————————

Καταγγελίες

Εγραψα «Πλεύση Ελευθερίας» και θυμήθηκα ότι μέχρι τώρα μετρώνται τρεις καταγγελίες υποψηφίων του κόμματος – γυναίκες, έτσι! – στη Β΄ Πειραιά, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, σε βάρος της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Οι καταγγελίες αφορούν αυθαίρετες υποβαθμίσεις στις λίστες των ψηφοδελτίων. Οι τρεις κυρίες είχαν καταλάβει τις πρώτες θέσεις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Εντυπωσιακό, αλλά όχι απίθανο. Η προνομία της προέδρου δεν σημαίνει και αυθαιρεσία….

———————————————————————

Ο Χ. Καστανίδης

Οι μετακινήσεις δεν αφορούν μόνο το – δυνάμει – κοινοβουλευτικό, πλέον, κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Αλλά και το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ. Εκεί είχε προκληθεί σύγκρουση αμέσως μετά από την 21η Μαΐου για την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης την οποία κράτησε ο πρόεδρος του κ. Νίκος Ανδρουλάκης και βρέθηκε εκτός Βουλής ο κ. Χάρης Καστανίδης.

«Αποχαιρέτα την»

Δεδομένου ότι ο κ. Ανδρουλάκης παραμένει υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο της Κρήτης, νομίζω πως ο κ. Καστανίδης από τις 26 Ιουνίου θα απαγγείλει το ποίημα του μεγάλου Αλεξανδρινού «Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις…». Και τούτο διότι δεν σκοπεύει να αφήσει εκτός Βουλής τον κ. Φραγκίσκο Παρασύρη, με τον οποίο έχει στενούς προσωπικούς δεσμούς, αλλά ούτε και το νεαρό κ. Παύλο Χρηστίδη.

Ποσοστό

Το ενδιαφέρον, εν προκειμένω, θα είναι το ποσοστό που θα λάβει το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ στην Α΄ Θεσσαλονίκης….

———————————————————————

Το ΤΑΙΠΕΔ

Παρά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει να εργάζεται κανονικά!

Σύμφωνοι, ο διαγωνισμός της Αττικής Οδού πήγε παρά πίσω, ενώ και η είσοδος του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών στο Χρηματιστήριο πάει κι αυτή για μετά τις εκλογές. Αλλά πρόκειται για projects, τα οποία ούτως ή άλλως, χρειάζονται ένα αποσαφηνισμένο πολιτικό σκηνικό για να υλοποιηθούν και κυρίως για να νιώσουν ασφάλεια οι επενδυτές.

Λιμάνι Ηρακλείου

Με εξαίρεση λοιπόν τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια, το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει κανονικά τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις, παραχωρήσεις και συνολικά τα πλάνα αξιοποίησης άλλων δημόσιων εταιρειών και υποδομών.

Μαθαίνω, λοιπόν, ότι είναι πολύ πιθανόν μεθαύριο Δευτέρα 12 Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει στην αποσφράγιση και των οικονομικών προσφορών των δύο finalist για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  •  Κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε. – NECTAR HOLDINGS LTD
  •  Κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.

Οι πληροφορίες μου λένε πως το ΤΑΙΠΕΔ όση κι αν είναι η απόσταση μεταξύ των δύο προσφορών, θα ζητήσει κι από τα δύο επενδυτικά σχήματα βελτιωμένες προσφορές.

Λιμάνι Λαυρίου

Και μιας και η συζήτηση για τα λιμάνια του ΤΑΙΠΕΔ, έχω να σας δώσω και μία ακόμη πληροφορία και για ένα ακόμη project του.

Ο λόγος για το λιμάνι του Λαυρίου. Κατά τις πληροφορίες μου το Ταμείο σύντομα θα προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη τεχνικού και χρηματοοικονομικού συμβούλου, με σκοπό να προτείνει το καλύτερο τρόπο αξιοποίησης του. Το συγκεκριμένο λιμάνι προορίζεται για τουριστική αξιοποίηση, όπως πχ να δένουν εκεί κρουαζιερόπλοια…

Το PPF

Αλλά και η ειδική μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ, το PPF συνεχίζει τους μεγάλους διαγωνισμούς που έχει αναλάβει για τους τομείς υγείας, κλιματικής αλλαγής κλπ.

Μάλιστα, χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) κ. Πάνος Σταμπουλίδης επισκέφθηκε με τον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, το Νοσοκομείο «Παπανικολάου», προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης του δευτέρου ορόφου της Πνευμονολογικής Κλινικής, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά. Το έργο με προϋπολογισμό 916,5 χιλιάδες ευρώ, δημοπρατήθηκε από το Ταμείο σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Η ολοκλήρωσή του θα σηματοδοτήσει την ποιοτική αναβάθμιση της Πνευμονολογικής Κλινικής, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Το έργο ανατέθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ από το υπουργείο Υγείας και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Μάλιστα σχετική ανάρτηση έκανε χθες ο κ. Σταμπουλίδης στο LinkedIn.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories