Η Αυστραλία και η Σιγκαπούρη δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν έναν «πράσινο και ψηφιακό διάδρομο» μέχρι το τέλος του 2025. Αυτό αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης πρωτοβουλίας Green Shipping Cooperation που υπέγραψαν οι δύο χώρες τον Οκτώβριο του 2022 και ευθυγραμμίζεται με τις πρωτοβουλίες για απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

Φορείς από τις δύο χώρες στοχεύουν να εντοπίσουν τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τη μείωση των εκπομπών CO2 στον ναυτιλιακό τομέα. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία αλυσίδων εφοδιασμού μηδενικών εκπομπών άνθρακα και οικολογικές λιμενικές υπηρεσίες. Επιπλέον, η συνεργασία θα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό λύσεων για ψηφιακά προγράμματα ναυτιλίας, πράσινες πηγές καυσίμων και υποστήριξη της αποτελεσματικής διακίνησης φορτίων.

Στο προσκήνιο η μεθανόλη ως εναλλακτικό καύσιμο

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Τεχνών της Αυστραλίας (DITRDCA) και η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) ηγούνται από κοινού της συνεργασίας. Συνεργάζονται με τους φορείς εκμετάλλευσης λιμένων, τις σχετικές δικαιοδοσίες και τους ενδιαφερόμενους φορείς της ναυτιλιακής και ενεργειακής αλυσίδας αξίας και στις δύο πλευρές για να κινητοποιήσουν τη δράση για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μέσω συντονισμένων προσπαθειών, η DITRDCA και η MPA στοχεύουν αρχικά στην κάλυψη τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στον ναυτιλιακό τομέα.

Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία αλυσίδων εφοδιασμού καυσίμων χαμηλών και μηδενικών ανθρακούχων εκπομπών και τον οικολογικό προσανατολισμό των λιμενικών υπηρεσιών και των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της υιοθέτησης πράσινων πηγών καυσίμων πλοίων. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης τον προσδιορισμό ψηφιακών λύσεων ναυτιλίας για τη διευκόλυνση της αποτελεσματικής προσέγγισης και ροής εμπορευμάτων και του χειρισμού χωρίς χαρτί μεταξύ των λιμένων της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green