Η Alphabet, μητρική της Google, βρίσκεται σε πρώιμα στάδια συζητήσεων με κατασκευαστές στην Ινδία ώστε να προχωρήσει σε μερική μεταφορά της παραγωγής των έξυπνων κινητών τηλεφώνων Pixel στην Ινδία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η Google, όπως και οι υπόλοιποι τεχνολογικοί κολοσσοί, βλέπει την Ινδία σαν έναν κατασκευαστικό κόμβο, που θα επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία να απαγκιστρωθεί από τις κατασκευαστικές υποδομές της Κίνας, αφού οι αυστηροί περιορισμοί που σχετίζονται με τον COVID δημιούργησαν σοβαρά εμπόδια στη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα.

H Google θα συνεχίσει την… αργή και υπεύθυνη ανάπτυξη της AI

Η Google φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Lava International, Dixon Technologies India και την Bharat FIH, ινδική θυγατρική της Foxconn Technology Group.

Σημειώνεται ότι η ταϊβανέζικη Foxconn, εκ των σημαντικότερων κατασκευαστών της Apple, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην ινδική πολιτεία Telangana. Μόλις ένα μήνα νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, είχε επισκεφθεί τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.

Η Foxconn αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Apple και από τα εργοστάσιά της βγαίνει το 70% της παγκόσμιας παραγωγής iPhone. Το νέο εργοστάσιο στην Telangana θα απασχολεί 25.000 εργάτες «σε πρώτη φάση», σύμφωνα με tweet της τοπικής ινδικής πολιτειακής κυβέρνησης.

Πέρα από τα προβλήματα που προκάλεσε ο COVID στην παραγωγή των κινεζικών εργοστασίων, υπάρχουν στο κάδρο και οι γεωπολιτικές εντάσεις. Σε αυτό το κλίμα εταιρείες όπως η Apple και η Google έχουν αρχίσει να πιέζουν τους προμηθευτές τους να διαφοροποιηθούν από τις κινεζικές γραμμές παραγωγής, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσαν κόμβο για προσιτή και αξιόπιστη παραγωγή.

Η Google είναι ο προμηθευτής της πλατφόρμας λογισμικού Android που συναντάμε σε φορητές συσκευές (τηλέφωνα, ταμπλέτες) και όχι μόνο (Android TV). Παρόλο που το δικό της brand συσκευών Pixel δεν κατέχει μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά ωστόσο παραμένει ένα σημείο αναφοράς στην αγορά των smartphone. Η τελευταία προσθήκη στην σειρά συσκευών Pixel έγινε το περασμένο φθινόπωρο όταν παρουσιάστηκε και το πρώτο «έξυπνο» ρολόι της εταιρείας, το Pixel Watch.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.